logo
Imprimir
26-04-2020 | 18:40hs
•ANDORRA

Martínez Benazet recorda que s’han de seguir les excepcions del confinament 'amb cura' per evitar un rebrot de la malaltia

El titular de la cartera ha destacat que, des de l’inici de la crisi, “és el primer cop que el nombre de recuperats supera el de persones actives”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat en la roda de premsa d’aquest dissabte de l’actualització de les dades sanitàries relacionades amb la pandèmia de la COVID-19 al Principat. Així, ha destacat que la xifra total de casos diagnosticats al país ascendeix fins a 738, 7 més que ahir. D’aquests, 340 es mantenen actius i 358 es considera que ja s’han recuperat de la malaltia després d’aconseguir dos resultats negatius en les proves PCR.

El titular de la cartera ha destacat que, des de l’inici de la crisi, “és el primer cop que el nombre de recuperats supera el de persones actives” el que suposa que un 48,5% del total de pacients que s’han infectat de coronavirus al país ja han superat la malaltia. Pel que fa als ingressos, Martínez Benazet ha explicat que 29 persones són tractades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, 16 de les quals a la Unitat de Cures Intensives.

També hi ha 32 persones a les quals s’està donant el tractament al Cedre, 13 d’elles procedents de la residència La Salita. La resta d’afectats per la COVID-19 estan aïllats als seus domicilis.

El ministre de Salut ha recordat de nou la importància de mantenir les mesures de seguretat establertes per l’Executiu. Així, ha reiterat que les conseqüències de les excepcions al confinament, “que són una ajuda per viure’l millor”, s’han de seguir amb especial cura per evitar un nou rebrot de la malaltia”.

Afers Exteriors manté contactes amb l’Argentina perquè els treballadors temporers puguin retornar

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha exposat en la roda de premsa que demà diumenge és previst que marxin des de Madrid dos vols cap a Buenos Aires amb 14 treballadors temporers argentins. A més, l’Argentina ha confirmat també les darreres hores que les pròximes setmanes permetrà més vols per repatriar nacionals del país. Un d’ells, és previst que surti des de Barcelona el 3 de maig.

En aquest sentit, Jover ha explicat que “la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, està en contacte directe amb el consolat argentí a Barcelona per saber quantes d’aquestes places podrien ser per a treballadors procedents d’Andorra”.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/131156_martinezbenazetrecordaque-hande-eguirle-excepcion-delconfinamentambcuraperevitarunrebrotdelamalaltia-1.htm