logo
Imprimir
21-04-2020 | 14:53hs
•EL RIPOLLèS

Les empreses Sodeca i Asmitec presenten un aparell per desinfectar els espais urbans de Covid-19

Les companyies ripolleses cediran la màquina als ajuntaments de la comarca per mitigar els efectes del virus, tot i que també podria ser utilitzada per altres funcions

La societat continua adaptant-se al context excepcional provocat per la crisi sanitària de la Covid-19. A terres ripolleses, per exemple, les empreses Sodeca i Asmitec han unit esforços per crear un nou aparell desenvolupat destinat a la desinfecció urbana del nou coronavirus. Aquest dispositiu serà cedit gratuïtament al Consell Comarcal del Ripollès per al seu ús, ens que al seu torn el derivarà als 19 municipis que formen part del territori.
“Es tracta d’una màquina que permet nebulitzar la solució desinfectant d’aigua i lleixiu pels carrers, jardins, camins, contenidors… Tot i que ha estat creada exclusivament per fer front a la Covid-19, després es pot aplicar per a altres usos”, apunta l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. En aquest sentit, el batlle remarca que la nova màquina ripollesa també podria ser òptima per combatre “la papallona del boix o altres plagues”, així com per a “usos en jardins públics, silvicultura o agricultura, entre altres tasques”.

Asmitec és una empresa amb una àmplia experiència en els sectors de la construcció i el subministrament d’elements metàl·lics per a empreses que es dediquen al prefabricat de formigó, mentre que Sodeca està especialitzada des de l’any 1983 a la producció de ventiladors industrials, sistemes de ventilació i extractors per a l’evacuació de fums en cas d’incendi.

Un “poble solidari”

La suma d’esforços entre les dues companyies esdevé un exemple més de la solidaritat que impera aquests dies a Ripoll i comarca. De fet, així ja ho va explicar Munell en una entrevista recent a Girona Notícies, quan va definir l’actitud dels ripollesos i ripolleses durant aquests dies de confinament com a “extraordinària i exemplar”. “No hem tingut gaire casuística de trencament del confinament, només uns pocs casos puntuals. Això demostra que som un poble molt solidari per evitar la propagació i el contagi en altres veïns”. Més enllà d’aquest aparell de desinfecció dels espais urbans, al territori del Ripollès també s’han fet presents aquests dies altres iniciatives ciutadanes i empresarials altruistes, com ara la fabricació de pantalles amb impressió 3D, els tallers improvisats per cosir bates i mascaretes o les accions per distribuir aliments o medicaments.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/130786_le-empre-e-odecaia-mitecpre-entenunaparellperde-infectarel-e-pai-urban-decovid-19-1.htm