logo
Imprimir
06-04-2020 | 17:41hs
•BAIX EMPORDà

Palamós activa un servei adreçat a empreses i treballadors per a informar sobre les mesures laborals i econòmiques que comporta el COVID-19

Per a realització d'algunes de les formacions o tràmits, cal comptar amb el certificat digital

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós ha posat en marxa un nou espai a la web www.palamosocupacio.cat per informar a empreses, autònoms i treballadors del municipi, d'aquelles mesures laborals i econòmiques que s'han establert amb motiu de l'aplicació de l'estat d'alerta a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

Aquesta pàgina web (www.palamosocupacio.cat) es divideix en sis espais on s'inclouen, entre altres, les informacions segmentades per col•lectius, empreses, negocis, autònoms, treballadors o formació.

Es destaca la informació dedicada a l'actualització de les mesures que ha aplicat l'Ajuntament de Palamós, com la de suspendre i postposar aquells tributs que graven activitats o serveis que no s'han pogut prestar plenament, com la taxa d'ocupació de via pública o l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.

En l'apartat dedicat als autònoms es pot consultar informació dedicada a les prestacions extraordinàries que es poden sol•licitar per cessament de l'activitat, així com altres línies d'ajudes i els tràmits que cal fer per a poder-les demanar. També s'inclouen eines per a la digitalització del negoci i l'aplicació del teletreball.

Els negocis també tenen un espai de referència en aquest web, on s'assessora els seus propietaris en la gestió d'aquesta crisi.

D'aquesta manera es pot trobar des de la regulació d'ocupació temporal per força major, passant per com es pot gestionar la reducció de la quota de la Seguretat Social o bé com sol•licitar la moratòria de tributs i rebuts de subministraments.

Aquesta pàgina de servei també inclou informació sobre formació online i de cursos gratuïts, així com la consulta de borses de treball, amb les ofertes que ara mateix són necessàries i urgents i que publica el Servei d’Ocupació de Catalunya, com és el cas del sector d'ocupacions assistencials i de dependència (sector sociosanitari), així com el de la campanya agrària (recollida de fruita).

A banda en aquest web s'ofereix el contacte d'un servei d'atenció i consulta per poder orientar a les persones que ho necessitin. Aquestes consultes es poden adreçar als correus electrònics: ocupacio@palamos.cat; o bé orientacioprofessional@palamos.cat.

Per a realització d'algunes de les formacions o tràmits, cal comptar amb el certificat digital. Aquelles persones que requereixin l'obtenció d'aquest document poden sol•licitar-ho ara trucant o enviant un whatsapp a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Palamós i concretament al telèfon 630 030 309.

Aquesta possibilitat dóna alternativa a no poder fer el tràmit de manera presencial. Per això caldrà enviar una foto del DNI, NIE o passaport, per davant i per darrere, especificar un correu electrònic i adjuntar un vídeo on la persona interessada digui el seu nom i cognoms, el número de document identificatiu, especificant que autoritza a fer el certificat digital a l’Ajuntament de Palamós. L'Oficina d'Atenció Ciutadana es posarà en contacte amb la persona que ha fet la petició mitjançant correu electrònic.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/129756_palamo-activaun-erveiadrecataempre-e-itreballador-perainformar-obrele-me-ure-laboral-ieconomique-quecomportaelcovid-19-1.htm