logo
Imprimir
03-04-2020 | 21:49hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú clou la Setmana dels Dolors amb cants angelicals i una encesa de llums als carrers

La crisi sanitària del coronavirus ha obligat l’esdeveniment a reinventar-se i a brindar els seus actes de forma telemàtica

La situació excepcional que ha provocat la propagació del nou coronavirus Covid-19 ha sacsejat tots els esdeveniments i actes d’arreu del món. A casa nostra, en aquestes dates, una de les cites més emblemàtiques del calendari és la Setmana dels Dolors de Besalú, la també coneguda com la Setmana de la Passió, organitzada per l’entitat cultura i religiosa de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú. 

“Estem molt contents, perquè almenys hem pogut fer el Quinari d’una manera ‘espirituvirtual’, com així l’hem anomenat. Cada dia a les set del vespre hem resat Corona i hem fet la Missa del Quinari, que s’ha pogut seguir des del compte de Twitter i la pàgina web de la Congregació, i avui hem pogut celebrar en directe, també a les set, la resa a la Corona i la Missa de la Festivitat dels Dolors,”, explica el secretari de la Congregació, Josep Lagares. “Al web també s’hi han penjat tots els vídeos de la festivitat de l’any passat, des de l’Ofici Solemne del migdia fins a l’entrega del penó, la conclusió del Quinari, l’entrada i processó dels congregants i, evidentment, la Processó dels Dolors, que va comptar amb la presència del president Quim Torra. Estem molt satisfets perquè tots aquests vídeos han tingut moltes visualitzacions, la gent tenia moltes ganes de veure-ho”, afegeix. 

Més enllà dels actes telemàtiques programats, la festivitat d’enguany també ha comptat amb altres aportacions rellevants, com ara el cant emotiu de l’Ave Maria fet aquest vespre per l’escolà de Montserrat Marcel Riera, resident a Besalú, qui ha projectat la seva dolça veu al Prat de Sant Pere de Besalú cap a la Verge Dolorosa. 

A més, a partir de les nou del vespre, els veïns han endegat una iniciativa popular a través del qual s’han il·luminat els carrers per on passa la Processó. “Avui més que mai, el silenci dels carrers serà la pregària d’ajuda i socors que alcem els besaluencs cap a la Verge Dolorosa en aquests moments de pandèmia que està patint tot el món”, detalla Lagares.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/129600_be-alucloula-etmanadel-dolor-ambcant-angelical-iunaence-adellum-al-carrer--1.htm