logo
Imprimir
27-03-2020 | 17:29hs
•LA SELVA

Vidreres “no s’atura” durant el confinament

L'Ajuntament manté actius els seus serveis i programes socials, culturals i educatius en plena època de confinament per la Covid-19

La crisi sanitària sense precedents originada per la propagació del nou coronavirus Covid-19 ha provocat una sacsejada absoluta a tots els racons de la societat. Qui més qui menys, tothom s'ha hagut d'adaptar al nou context, marcat ja sigui per les condicions obligades i necessàries de confinament o per les distàncies i mesures de seguretat per pal·liar els efectes de contagi.

També s'ha hagut d'emmotllar a la situació d'administració local, i un bon cas d'això el trobem a la comarca de la Selva, concretament al municipi de Vidreres, que manté en funcionament els seus programes i serveis socials, culturals i educatius després d'adaptar-los a les circumstàncies vigents. En aquest sentit, i a través de les xarxes socials, el consistori ofereix als veïns i veïnes informació relativa a les activitats que s'estan fent, i que poden seguir a través de les noves tecnologies.

Té especial predominança Instagram, on fa acte de presència el Centre Obert (@centreobertvidreres), que manté el contacte amb les famílies, joves i infants a través de grups de WhatsApp i els proposa activitats diàries per reforçar els vincles familiars; la Llar d'Infants (@llardinfants_vidreres), un compte a través del qual les educadores fan propostes, expliquen contes o canten cançons, o l'Escola Municipal d'Adults (@cfavidreres), que aprofita les plataformes d'aprenentatge com Moodle o les sessions de videoconferència mitjançant Zoom o Hangouts per mantenir dempeus les sessions amb els alumnes.

Aquests, però, no són els únics serveis que es poden trobar amb un cop de clic. Els vidrerencs i vidrerenques també poden visitar els comptes de la Biblioteca Municipal (@bibvidreres), que fa poc ha realitzat el Dia de la Poesia amb gran èxit de seguiment; l'Escola Municipal de Música (@emmvidreres), que usa el Moodle i les videoconferències per seguir fent les classes de llenguatge i instrument; l'EOC (@eocvidreres), on les professionals, a través de vídeos i materials web proposen diàriament als infants activitats de música, arts plàstiques i psicomotricitat; l'Espai Jove de Can Torronet (@cantorronetjove), on els joves podran trobar activitats i propostes, o el Centre Cívic de Vidreres (@centrecivicvidreres), que segueix desenvolupant les activitats de promoció de la salut i d'arts escèniques a través de vídeos amb el professorat. D'altra banda, i mitjançant el seu compte de Facebook, l'Escola d'Arts Plàstiques (@escoladartsplastiques), envia periòdicament a l'alumnat propostes per a fer a casa. En definitiva, un bon grapat d'iniciatives per alleugerir aquests dies de confinament, quelcom que és molt celebrat des de l'Ajuntament: "Us volem donar l'enhorabona a tots els professionals i usuaris que feu possible l'activitat que estem podent dur a terme, adaptant-la a les circumstàncies actuals".

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/129089_vidrere-no-aturadurantelconfinament-1.htm