logo
Imprimir
27-03-2020 | 14:23hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank amplia fins a setembre la moratòria per a les hipoteques dels afectats pel COVID-19

El procediment pot realitzar-se 100% online, sense necessitat de desplaçar-se a les oficines operatives, i el bloqueig preventiu de la quota és immediat

CaixaBank ha decidit ampliar fins a setembre la moratòria hipotecària per als afectats pel COVID-19, amb l'objectiu de contribuir a la millora de l'economia familiar de tots els seus clients en situació vulnerable. L'operativa online de CaixaBank ja permet realitzar la sol·licitud tant a treballadors com empresaris autònoms que hagin perdut la seva feina o patit una caiguda en les seves vendes de més del 40%. La distribució per al pagament de les quotes prorrogades es comunicarà als clients la setmana vinent.

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, compta amb una quota de mercat del 15,9% en el crèdit destinat a habitatge, i una penetració en el segment d'autònoms del 33,5%.

El Reial decret llei 8/2020 de 17 de març, en el qual es publiquen les mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, detalla tant els requisits com la documentació necessària per a acreditar la situació de vulnerabilitat i tenir accés a la moratòria hipotecària:

Documentació a aportar

Per a poder tenir accés a aquesta moratòria hipotecària els treballadors per compte d'altri hauran de presentar el certificat de desocupació en el qual figuri el subsidi rebut, en cas de trobar-se en situació d'atur, i la declaració responsable de les persones que figurin en la hipoteca en la qual declaren el compliment dels requisits.

En el cas de treballadors autònoms, serà necessari signar la declaració responsable i per a aquells que cessin en la seva activitat, el certificat de cessament d'activitat expedit per l'Agència Tributària (AEAT) o l'organisme competent en la comunitat autònoma, a més de la mateixa declaració responsable.

Sense necessitat de sortir de casa

CaixaBank ha implementat un sistema 100% online perquè els sol·licitants de la moratòria no necessitin desplaçar-se a les oficines en cas que necessitin sol·licitar l'ajornament. D'aquesta manera es contribueix a complir les normes de confinament decretades per les autoritats sanitàries, i a la protecció dels empleats de l'entitat que es troben treballant en les oficines.

Per a realitzar el procés només cal entrar en la pàgina web www.caixabank.com/moratoriahipotecaria, emplenar el formulari i adjuntar els documents necessaris, responent a l'e-mail de confirmació de sol·licitud.

A més, si el client tingués qualsevol dubte sobre el procediment, pot contactar telefònicament o a través dels diferents canals d'informació a Internet de CaixaBank.

Només en el cas de tractar-se d'una causa de força major s’ha d’acudir a l'oficina, guardant les mesures de protecció necessàries com la màscara, guants i distància de seguretat. CaixaBank té presència en el 100% de les ciutats amb més de 10.000 habitants, en el 94% dels municipis que superen els 5.000 habitants, i és l'única entitat financera en 229 localitats del país.

Per a aquells clients que no compleixin els criteris d'accés referits en l'RD 8/20, s'habilitarà una solució personalitzada, estudiant cas a cas, per a poder així adoptar les mesures oportunes per a pal·liar la seva situació.

Aquesta nova mesura s'emmarca dins de la iniciativa #AmbTuMésQueMai posada en marxa per CaixaBank per a estar al costat dels seus clients, accionistes, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus. A més de l'ampliació de la moratòria hipotecària, l'avançament de les pensions i els 25.000 milions en una línia de préstecs preconcedits per a pimes i autònoms, les dues últimes decisions del banc han estat unir-se al costat de les entitats integrades en la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) per a no cobrar comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma, i la pujada de vint a cinquanta euros el topall per a no haver d'introduir el pin en els pagaments amb targeta, evitant tot contacte amb superfícies físiques gràcies a la tecnologia contactless.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/129066_caixabankampliafin-a-etembrelamoratoriaperale-hipoteque-del-afectat-pelcovid-19-1.htm