logo
Imprimir
26-03-2020 | 12:41hs
•BESALú, VILA COMTAL

Voluntàries de Besalú cusen mascaretes i bates per als comerços i el geriàtric

Estan a l'espera de rebre material homologat per començar-ne a ferne per als sanitaris

Un grup de voluntàries de Besalú ha començat a cosir mascaretes i bates per cedir-los a comerços i a la residència geriàtrica Edat 3. Es tracta d'una quinzena de veïnes del poble, moltes de les quals són o havien sigut modistes, que ja han començat a repartir lots de mascaretes de tela entre les botigues que estan obertes i també sis bates fetes amb teixit repel·lent de líquid al geriàtric.

"Des de l'inici del confinament tenien ganes d'ajudar i els hem ajudat a buscar assessorament sobre els patrons i tipus de material adequat", explica la regidora de Besalú Goretti Blanch, que subratlla la col·laboració del col·lectiu Mascaretes Solidàries de Girona. Aviat tindran reforços, a més, perquè el centre de menors no acompanyats de Maià de Montcal, el mas Teixidor, també s'ha ofert a col·laborar-hi, i se'ls facilitaran els patrons i materials per cosir més mascaretes.

"Fins ara han fet mascaretes de roba amb materials cedits per elles mateixes i provinents comerços de roba i teixit, de les que es diuen amateurs, que no protegeix al 100% però que és millor que no dur res. S'ha repartit aquest material a les botigues, que també en poden donar als seus clients, i també s'ha fet pedagogia per explicar com usar-les i rentar-les", detalla.

Ara estan a l'espera de rebre una comanda de material homologat feta per l'ajuntament que els permetrà cosir mascaretes professionals, que seran de gran ajuda per als professionals del CAP del poble i per als del geriàtric Edat 3. "Hem trucat a diferents portes per aconseguir aquest material, també els Consells Locals per la República ens estem ajudant entre nosaltres", diu.

D'altra banda, Besalú també compta amb una trentena de voluntaris disposats a col·laborar amb diverses tasques al municipi. Ja s'han activat els primers, per ajudar el consistori a repartir material de protecció com gel o guants a les botigues que estan obertes, o per anar a comprar medicaments als veïns que no poden sortir de casa. Aviat també se'n posarà en marxa un altre grup, per fer un seguiment telefònic a persones amb diferents necessitats.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/128965_voluntarie-debe-alucu-enma-carete-ibate-peral-comerco-ielgeriatric-2.htm