logo
Imprimir
26-03-2020 | 09:45hs
•BAIX EMPORDà

Calonge i Sant Antoni s'adhereix al manifest del món local per fer front al Covid-19

El manifest comença insistint a la ciutadania que compleixi les indicacions de les institucions i autoritats sanitàries per tallar la cadena de transmissió del virus

Calonge i Sant Antoni es suma a la petició del món local d'unir esforços i fer un front comú per aturar la pandèmia provocada pel Covid-19. L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, ha signat el decret d'adhesió al "Manifest dels ens locals davant la crisi del Coronavirus", promogut per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya. Aquest manifest reclama que, davant l'actual situació de pandèmia pel Covid-19, s'aixequin les restriccions que limiten l'autonomia municipal i s'obrin noves línies de suport per fer front a la crisi i s'apliqui un confinament estricte de la població.

El manifest comença insistint a la ciutadania que compleixi les indicacions de les institucions i autoritats sanitàries per tallar la cadena de transmissió del virus mitjançant un confinament estricte i efectiu i fixa com a prioritat central a curt termini "la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l'adequació de les infraestructures sanitàries".

El document destaca que els ajuntaments són l'administració més propera al ciutadà i reclama, en aquest sentit un treball coordinat amb les administracions superiors, ja que "s'han de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten". A més, el manifest exigeix que es legisli per "crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor".

Per poder atendre les demandes ciutadanes, el manifest exposa que els ajuntaments "necessiten disposar d'instruments efectius per donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi". En aquest sentit, es reclama que els consistoris puguin mobilitzar el seu superàvit sense limitacions i "flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària i anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l'autonomia local".

El manifest subratlla que les administracions superiors han de garantir les aportacions previstes per a l'any 2020 als ajuntaments i ampliar-les a les noves necessitats que generarà la crisi, així com aixecar totes les limitacions que impedeix als municipis contractar personal, en especial per a donar una millor resposta en polítiques socials i d'atenció directa a les persones i famílies. Per això, els ajuntaments assenyalen que "volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l'acord perquè volem ser corresponsables de les decisions estructurals que s'han de prendre per a redreçar l'actual situació i afrontar el futur".

El Manifest també reitera la petició del confinament estricte i que tothom es quedi a casa amb l'excepció només de les persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Alhora també insisteix a la ciutadana sobre la responsabilitat col·lectiva i individual per seguir les mesures de prevenció i les indicacions de les autoritats sanitàries per frenar la propagació del Coronavirus.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/128945_calongei-antantoni-adhereixalmanife-tdelmonlocalperferfrontalcovid-19-1.htm