logo
Imprimir
25-03-2020 | 16:14hs
•SALUT

Tauletes solidàries amb destí cap al Trueta

Una iniciativa impulsada per l'empresa Girona Fibra recapta més d'una seixantena de tauletes per facilitar la comunicació de pacients amb coronavirus amb els seus familiars

Enmig d'una crisi sense precedents com la que suposa la Covid-19 també hi ha excepcions esperançadores i, fins i tot, boniques. Aquest és el cas del projecte impulsat per l'empresa Girona Fibra, amb seu a Besalú, que a principis d'aquesta setmana va donar a conèixer el lliurament de deu tauletes a l'Hospital Josep Trueta de Girona amb l'objectiu de facilitar la comunicació entre pacients ingressats amb coronavirus i els seus familiars.

La iniciativa, però, no va quedar aquí. Durant aquesta setmana, empreses i particulars s'han afegit a la recollida d'aquests dispositius i a finals de setmana el centre hospitalari gironí podrà comptar, com a mínim, amb 66 tauletes. Així, i més enllà de la desena d'aparells lliurats per Girona Fibra, també cal comptabilitzar les que estaran disponibles a partir de demà -20 tauletes entregades per l'empresa Metalquímia; 4 de l'empresa Infoself i 2 de l'empresa Girtic) i les que arribaran aquest divendres (10 del Grup de Neurodegeneració i Neuroinflamació de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, dirigit pel doctor Lluís Ramió-Torrentà, i 10 més proporcionades per un particular).

"Estem molt contents de com està funcionant la iniciativa, la gent de l'hospital està molt contenta i amb ganes de començar a utilitzar-les", explica Estanis Sarquella, de Girona Fibra, qui també assenyala que amb l'ús de la tecnologia no només es facilitarà el contacte entre els malalts i els seus familiars, sinó que també permetrà que els professionals sanitaris es puguin comunicar amb els pacients sense necessitat d'entrar a l'habitació, sempre que no sigui una urgència o un cas d'extrema necessitat.

Crida per a aconseguir més tauletes

Així mateix, els impulsors d'aquesta campanya solidària fan una crida a tothom qui vulgui donar una tauleta a contactar amb la seu de l'empresa MRW a Olot (telèfon 972 26 58 58), que s'encarregarà de recollir els aparells gratuïtament i transportar-los cap a l'hospital.

Les videoconferències, clau

Segons ha explicat aquests dies el cap de servei de Cardiologia del Trueta, el doctor Ramon Brugada, el fet de no haver-hi prou vestits de protecció -d'un sol ús- suposa que els familiars no puguin visitar les persones aïllades, un context que converteix la comunicació per videoconferència en una opció molt ben rebuda.

Per tal de no carregar en excés la xarxa Wi-Fi de l'hospital, Girona Fibra ha demanat targetes SIM a la Generalitat de Catalunya, que també està col·laborant amb aquesta iniciativa. En aquest sentit, un cop vagin arribant les diferents targetes l'empresa, juntament amb l'equip informàtic del centre, les configurarà, instal·lant-li l'aplicació Hangouts, l'aplicació gratuïta de Google per a videoconferències, i només farà falta el compte de correu de pacient per establir el contacte amb els seus pròxims. "Si veniu al Trueta i us hem d'aïllar, us demanarem el vostre compte de Gmail", va piular Brugada al seu compte de Twitter fa uns dies. Els dispositius estaran als controls d'infermeria i els faran servir els pacients que no tenen telèfon mòbil.

Tecnologia altruista

Arran de la pandèmia de la Covid-19, i abans d'emprendre aquesta aventura solidària amb les tauletes, Girona Fibra fa uns dies va anunciar que oferia 5 GB extres als mòbils dels seus clients per fer front a les necessitats generades pel context, com ara el teletreball o la necessitat de mantenir el contacte amb familiars i amics. En aquest cas, i independentment de la tarifa contractada pels usuaris, la companyia besaluenca ha aplicat un bono extra durant els mesos de març i abril de forma automàtica.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/128905_taulete-olidarie-ambde-ticapaltrueta-1.htm