logo
Imprimir
24-03-2020 | 23:28hs
•BAIX EMPORDà

Reivindicació i solidaritat a les aigües de Palamós

Quatre barques sortiran demà a mar per criticar la seva situació -només poden pescar un dia a la setmana- i destinaran la recaptació en la lluita contra la Covid-19

Quatre embarcacions de pesca de Palamós, concretament els armadors i mariners de les embarcacions d'arrossegament 'Juan y Virgilio', 'Mandorri', 'Perla de Palamós' i 'Tia Cinta', sortiran demà al matí a pescar per tal de demostrar, tal com afirmen en un comunicat, que "malgrat les dificultats podem complir amb totes les mesures de seguretat que se'ns demanen, i evidenciar que així ho haguéssim pogut fer la resta de la setmana, exercint el dret de seguir realitzant la nostra activitat econòmica i social tot complint amb la responsabilitat ètica i moral d'abastir els mercats en un moment tan delicat".

La problemàtica rau en l'acord pres per la Junta General de la Confraria, convocada en sessió extraordinària el passat 20 de març. Allà, es va determinar que les embarcacions només podrien sortir al mar un dia a la setmana, formant grups de 5 i 6 barques. La mesura, es queixen els protagonistes, és sobretot adaptable a la part majoritària de la flota que pesca gamba vermella, un producte de luxe que en aquests moments de confinament, on imperen els productes de necessitat bàsica, presenta un molt baix consum. No obstant això, lamenten que la mesura perjudica molt seriosament la minoria d'embarcacions especialitzades en la pesca de peix: "Per a nosaltres, sortir a pescar només un dia a la setmana no és viable".

Així doncs, i amb l'objectiu de "reivindicar el desacord amb les mesures adoptades", els pescadors de les quatre naus, "respectant el torn establert en l'acord pres per la Junta General de la Confraria", ressalten que la sortida de demà no respon, en cap cas, a una qüestió econòmica. En aquest sentit, les tripulacions, inclosos els armadors i mariners, lliuraran la integritat de la recaptació econòmica de la jornada de demà a la Confraria, amb la intenció que aquesta "la cedeixi a l'Ajuntament de Palamós i sigui destinada a finalitats sanitàries relacionades amb la Covid-19".

D'altra banda, les tripulacions també subratllen que a partir de la setmana vinent, i fins que la situació no canviï de context, deixaran de desenvolupar la seva activitat. "Considerem que amb el sistema acordat és inviable, tant per les empreses armadores i les seves tripulacions com per l'entitat de la Confraria", expliquen.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/128827_reivindicacioi-olidaritatale-aigue-depalamo--1.htm