logo
Imprimir
24-03-2020 | 13:41hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú contacta amb els veïns de més de 65 anys per garantir que es troben bé

Avui comença a repartir les targetes moneder per a les beques menjador

L'Ajuntament de Besalú ha impulsat aquests dies diverses mesures per fer front a la pandèmia del coronavirus, com limitar la prestació de serveis públics presencials als mínims essencials, suspendre el pagament de tributs fins a la finalització del confinament o contactar amb les persones grans per garantir que es troben bé.

Mentre duri l'estat d'alarma decretat pel govern i ara prorrogat fins al dia 11 d'abril, no es cobraran els rebuts domiciliats dels tributs municipals. El nou càrrec es produirà quan perdi la vigència l'estat d'alarma, previ anunci al web de Xaloc. "No volem que ningú pateixi per això ara mateix, fins que no torni la normalitat no pensarem en els cobraments", explica la tinent d'alcalde de Besalú, Fina Surina.

Pel que fa a les famílies d'infants que reben beques menjador, Surina informa que avui es començaran a repartir les targetes moneder que supliran aquest servei mentre duri el funcionament.

Una altra de les mesures impulsades pel consistori incideix directament en la població de més edat de la vila comtal, una franja d'especial risc per la malaltia. Els treballadors municipals s'encarreguen de trucar els majors de 65 anys residents del municipi per comprovar si estan bé o si necessiten alguna cosa. "Tenim 601 persones de més de 65 anys al poble, hem començat pels que viuen sols però volem arribar tots. El que ens alegra és que veiem que la xarxa d'amistats, familiar i veïnal és forta, i són pocs els que acabaran necessitant ajuda efectiva, perquè la majoria reben suport de l'entorn", explica Surina.

A més, Besalú ha creat una xarxa de voluntaris amb una trentena de persones disponibles per ajudar si fa falta. "De moment no han hagut d'actuar, però pot ser que aquesta borsa de voluntaris acabi servint també més enllà del municipi, donant suport a algun servei comarcal", explica Surina.

D'altra banda, són diversos els establiments del poble que estan disposats a oferir serveis a domicili. Entre ells, hi ha dos restaurants que serveixen àpats a casa, i també hi ha establiments que distribueixen les comandes. La llista es pot trobar al perfil de Twitter del consistori.

Dins les restriccions relacionades amb la prevenció de la propagació del coronavirus, Besalú s'ha quedat aquests dies sense una de les seves tradicions més nostrades, ja que seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, la Congregació dels Dolors va suspendre els actes del Quinari i la festivitat dels Dolors, inclosa la processó. A efectes pràctics, tot el previst per aquest any (prior, predicadors, programes...) es traslladarà a la festa dels Dolors del 2021.

La Garrotxa supera els 30 casos

A tot l'Estat, segons les dades del Ministeri de Sanitat d'aquest migdia, hi ha 39.673 casos de Covid-19, 2.636 dels quals estan ingressats en una UCI. Han mort 2.696 persones i 3.794 han rebut l'alta.

Actualment a la Garrotxa hi ha 33 persones infectades, de les quals dotze estan ingressades a l'hospital d'Olot. Hi ha dinou professionals sanitaris contagiats, segons les dades fetes públiques dilluns per l'hospital.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/128783_be-alucontactaambel-vein-deme-de65any-pergarantirquee-trobenbe-1.htm