logo
Imprimir
22-03-2020 | 13:33hs
•SALUT

L'empresa de Besalú Girona Fibra dona 10 tauletes al Trueta per facilitar la comunicació de pacients i familiars

Amb aquests dispositius s'evitarà malbaratar material de protecció, com bates o mascaretes, que és d'un sol ús

Una empresa de Besalú, Girona Fibra, ha donat deu tauletes digitals a l'hospital Josep Trueta de Girona per facilitar la comunicació entre pacients amb coronavirus i els seus familiars. Una de les qüestions més dures vinculades a la malaltia és l'aïllament de les persones malaltes, que no poden rebre l'acompanyament físic dels familiars sense la protecció adequada. Per pal·liar aquesta situació, l'empresa de la vila comtal ha cedit una desena de tauletes al Trueta que contribuiran a millorar la situació dels pacients.

El cap de servei de Cardiologia de l'hospital Trueta, el doctor Ramon Brugada, explica que com que no hi ha prou vestits de protecció per als professionals, no es poden permetre que els familiars visitin les persones aïllades -cal tenir en compte que els vestits són d'un sol ús-, i per això s'està buscant un sistema de comunicació per connectar els pacients i el seu entorn.

Ara l'empresa de Besalú Girona Fibra ha donat deu tauletes i s'ha demanat targetes SIM a la Generalitat, per evitar que es carregui la xarxa wifi de l'hospital, que no aguantaria moltes videoconferències de cop. Aquests dispositius seran als controls d'infermeria i es faran servir per als pacients que no tenen mòbil, explica el doctor.

"La nostra voluntat és evitar que la gent es desplaci fins a l'hospital i que es malgasti material que és vital per atendre pacients, com bates, mascaretes o guants. Per cada visita, encara que sigui de mitja hora, s'ha de fer servir material nou, i amb les videoconferències es pot evitar. No ens podem permetre perdre aquest material de protecció", explica Estanis Sarquella, de Girona Fibra.

Les tauletes arribaran dimarts a Girona Fibra, i dijous les targetes SIM. L'empresa les configurarà, instal·lant-li l'aplicació Hangouts, l'app gratuïta de Google per a videoconferències, i només farà falta el compte de correu del pacient per establir el contacte amb els seus parents.

"Si veniu al Trueta i us hem d'aïllar, us demanarem el vostre compte de Gmail", explica el cardiòleg banyolí al seu perfil de Twitter, que assenyala que aquesta setmana fan la prova pilot amb la col·laboració de Girona Fibra i els informàtics del centre sanitari de Girona.

Aquesta no és la primera iniciativa de Girona Fibra relacionada amb l'epidèmia del Covid-19. I és que, fa uns dies l'empresa besaluenca va anunciar que oferia 5 GB extres als mòbils dels seus clients per fer front a les necessitats generades per la pandèmia, com el teletreball o la necessitat d'estar comunicat amb l'entorn a distància. Així, la companyia dedicada a oferir servei de telefonia i connexió de fibra òptica a la Garrotxa, ha aplicat un bono de 5 GB durant els mesos de març i abril als seus clients de forma automàtica, independentment de la tarifa contractada.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/128658_lempre-adebe-alugironafibradona10taulete-altruetaperfacilitarlacomunicaciodepacient-ifamiliar--3.htm