logo
Imprimir
09-03-2020 | 21:14hs
•CATALUNYA NORD

Nicolas Garcia (‘Elne comm’une idée neuve’): “poden passar moltes coses, però sentim que podem guanyar”

El cap de llista d’aquest col·lectiu espera tornar a ser el batlle d’Elna després de ser-ho entre els anys 2001 i 2014

La Catalunya Nord viurà aquest diumenge una jornada electoral apassionant. I és que sis anys després de les darreres eleccions municipals, els nord-catalans tenen l’oportunitat de decidir uns comicis que es preveuen d’allò més ajustats. Entre els 226 municipis de la Catalunya Nord, n’hi ha un que pot ser determinant a l’hora de fer un balanç entre vencedors i vençuts. Es tracta d’Elna, una població del Rosselló que frega els 10.000 habitants i que està situada a menys de 15 quilòmetres de Perpinyà. A poc més de cinc dies del gran dia, GironaNotícies ha pogut parlar amb Nicolas Garcia, un dels clars candidats a ser el nou batlle. 

Nicolas Garcia ja va ser el batlle d’aquesta localitat. Del 2001 al 2014, el membre de Partit Comunista Francès va apostar fortament per la normalització de la llengua catalana al territori, i de fet, en la darrera entrevista que va concedir en aquest mateix mitjà, Garcia va mostrar-se favorable a la independència de Catalunya i molt crític amb l’existència de presos i exiliats polítics. Sense renunciar a la seva catalanitat, el cap de llista del col·lectiu ‘Elne comm’une idée neuve’ afronta les eleccions municipals “amb molt bones sensacions”. En aquest sentit, Garcia ens confirma que durant la campanya han rebut inputs positius de la gent, i que es veuen capacitats per guanyar. 

Projecte pensat per les persones 

El col·lectiu que encapçala Nicolas Garcia va més enllà d’un projecte polític. De fet, ‘Elne comm’une idée neuve’ s’allunya del que tradicionalment coneixem com un partit polític. Un dels exemples més clars els vam poder veure durant la campanya electoral. “Vam decidir fer un porta a porta per explicar, en primera persona, el que volem per Elna”, recorda Garcia. Prèviament, el col·lectiu havia recollit les opinions dels seus conciutadans per integrar-les, en la mesura del possible, dins del seu programa. 

Al ser preguntat pels eixos principals d‘Elne comm’une idée neuve’, Nicolas Garcia assenyala que “la convivència, el medi ambient i la democràcia participativa” marcaran el seu mandat a l’alcaldia d’Elna. Un altre dels trets característics d’aquest projecte és que dels 53 integrants de la candidatura, una gran majoria no té cap experiència en el món de la política. Un fet, que segons el mateix Garcia, és positiu. “A la nostra candidatura hi ha diversitat d’idees, amb persones amb ganes de fer bé les coses”. Si bé és cert que la formació que lidera Garcia no es casa amb cap partit polític, és innegable que té afinitat amb l’esquerra i el progressisme. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/127558_nicola-garciaelnecommuneideeneuvepodenpa-armolte-co-e-pero-entimquepodemguanyar-2.htm