logo
Imprimir
08-03-2020 | 18:52hs
•CATALUNYA NORD

Oui au Pays Catalan defensa el ‘catalanisme útil’

La formació, liderada per Jordi Vera, avisa que les eleccions municipals són una “oportunitat per fer sentir la veu catalana”

A les portes de les eleccions municipals franceses, que se celebraran el 15 i 22 de març, les diferents formacions van perfilant els seus missatges capitals. És el cas d’Oui au Pays Catalan (OPC), força política que defensa una col·lectivitat territorial única al territori del departament dels Pirineus Orientals, que projecta des de sempre una clara defensa del que anomenen el “catalanisme útil”. 

En aquest sentit, el partit liderat per Jordi Vera, qui va coincidir amb el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, el passat 1 de març, coincidint amb la visita de l’ara eurodiputat a Perpinyà -29 de febrer-, ressalta que els pròxims comicis esdevenen una “oportunitat per fer sentir la veu catalana a la nostra democràcia”. Actualment, la formació està present a 25 ciutats de més de 3.000 habitants, així com en diverses dotzenes de municipis més petits. “Hem creat aliances amb equips plurals, molts dels líders d’altres llistes han demanat de veure’ns al seu costat. El nombre dels nostres candidats demostra la solidesa del nostre moviment”, subratllen des de l’OPC. 

El partit, que defensa un lema basat en “el territori, l’economia i la identitat”, també es caracteritza per la seva ferma convicció catalanista. Així ho especifiquen algunes de les seves accions: des de la protecció del Diploma Universitari CAPES en català, amenaçat de desaparèixer, fins a la protecció del barri de Sant Joan gràcies a un enfocament local o al suport al “bilingüisme pràctic” a Perpinyà. 

De fet, a la capital nord-catalana l’OPC ha establert una aliança estratègica amb Romain Grau, qui encapçala un projecte polític que integra La República en Marxa, Moviment Demòcrata, Unió de Demòcrates i Independents i Sí al País Català. Segons el partit, Grau és “l’únic candidat capaç d’implementar solucions adaptades al territori”, com ara la lluita contra l’atur o l’aportació d’un valor afegit a través del patrimoni turístic. “Aquesta aliança no compromet tot el moviment. A la resta de municipis treballem amb candidats sense etiqueta o que estan adherits a altres partits polítics”, matisen des de la formació. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/127481_ouiaupay-catalandefen-aelcatalani-meutil-1.htm