logo
Imprimir
07-03-2020 | 21:37hs
•BESALú, VILA COMTAL

Els Premis Ramon Vidal de Besalú bufen les 25 espelmes

El certamen literari convocat per l'associació cultural Tallaferro ha repartit enguany una trentena de guardons

La sala de Cal Tronc de Besalú ha esdevingut aquesta tarda l'escenari del 25è Certamen Literari Ramon Vidal, convocat per l'associació cultural Tallaferro. Enguany, el total d'obres participants s'ha enfilat fins a les 229, repartides entre cinc centre educatius: l'Institut-Escola de Besalú, l'Escola Pia d'Olot, l'Escola Casa Nostra de Banyoles, l'Escola l'Entorn de Mata i el Col·legi Bell-Lloc de Girona.

Segons el criteri del jurat, els vencedors en aquesta edició han estat els següents: Joana Serra (IE Besalú, Grup 1-Categoria A), Amaia Canela (Casa Nostra, Grup 2-Categoria A), David Fontané (Bell-lloc, Grup 3-Categoria A), Anna Piella (Escola Pia, Grup 4 (narració)-Categoria B), Isabel Vilalta (Escola Pia, Grup 4 (poema)-Categoria B), Aniol Fabregó (Escola Pia, Grup 5 (narració)-Categoria B), Diana Arnoso (Escola Pia, Grup 5 (poema)-Categoria B), Oriol Cortina (Bell-lloc, Grup 6 (narració)-Categoria B), Roger Blancafort (Bell-lloc, Grup 6 (poema)-Categoria B) i Maria Rosa Dachs (Casa Nostra (Grup 7 (narració)-Categoria C).

En total, s'han repartit una trentena de premis entre les diferents categories participants, i tots els centres acadèmics participants han obtingut guardó. "Cal donar les gràcies a tots els socis, al jurat, format per diferents membres de la cultura i del món educatiu, i als artistes locals, per haver aportat voluntàriament els trofeus. Sense l'ajuda de tots ells aquest 25è aniversari dels premis no hauria estat possible", assenyala Vanessa Duran, regidora d'Acció Cultural, Fires i Festes de Besalú.

Per a l'edil, el certamen també serveix de termòmetre per calibrar el moment actual del sector. "La llengua catalana ha d'estar més viva que mai. La participació en diferents concursos que proporcionin un coneixement de grans i petits talents de la nostra llengua és important per no perdre la literatura catalana i per no deixar les tradicions i costums que ens van inculcar, com ara la del trobador Ramon Vidal de Besalú, recordat per la primera obra poètica en llengua romànica".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/127429_el-premi-ramonvidaldebe-alubufenle-25e-pelme--1.htm