logo
Imprimir
05-03-2020 | 13:06hs
•ALT EMPORDà

Castelló d'Empúries presenta el Cicle de Teatre Empori

El cicle està format per 7 obres i una jornada de microteatre

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries estrena aquest divendres un nou Cicle de Teatre que porta per nom Empori amb l'objectiu d'acostar el teatre amateur al públic castelloní.

Amb dos grups en actiu actualment al municipi, el Grup de Teatre Esplais amb una llarga trajectòria i Tequatre de més recent creació, Castelló ha gaudit de les arts escèniques des de fa molts anys i per tant, es pot dir que som hereus d'aquesta tradició. Així ho demostren els escenaris de la vila que n'han sigut testimonis, l'escenari del "Centro" i els "Aires nous" primer i, més recentment, l'escenari de la Sala Municipal on s'hi han vist obres com "Terra Baixa", "El retaule del flautista", "Figuretes de vidre" o els populars "Pastorets" entre molts altres títols. Aquest nou cicle doncs, vol oferir a l'espectador l'oportunitat de gaudir periòdicament de muntatges teatrals produïts per les companyies municipals però també de produccions d'altres indrets. És així com volem donar suport al teatre de casa nostra procurant mantenir-lo viu tant per part de l'espectador com dels creadors que tenim a casa i als voltants.

El Cicle de Teatre Empori constarà de 7 obres i una jornada de microteatre que començarà aquest mateix divendres amb l'estrena de l'obra "Ara no, amor meu" portada a escena pel grup de teatre Esplais de Castelló d'Empúries que ha estat un dels pilars per mantenir viu el teatral al nostre municipi.

L'Ajuntament s'ha adherit a la Campanya de Teatre Amateur per fer la programació

Per tal de fer la programació l'Ajuntament s'ha adherit a la Campanya de Teatre Amateur de La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Aquesta campanya promou que els municipis i els grups de teatre locals puguin, d'una banda, programar teatre amateur i de l'altra, rebre un impuls a la realització d'obres per part dels grups de teatre. Gràcies a aquesta acció doncs, podrem gaudir dels muntatges de la Cia. Elenc Santperenc i de Guspira Teatre. Les obres d'aquestes dues companyies, i de Refugiats de la Cia. Al fons a la dreta, han estat seleccionades per formar part d'aquesta campanya fet que avala la qualitat de les propostes des d'un punt de vista tan artístic com tècnic i constata alhora la diversitat del sector.

La majoria de les obres seran de taquilla inversa

Totes les obres que formaran part d'aquest cicle, a excepció de la proposta del Grup de Teatre Esplais que l'entrada val 10 €, es pagaran amb taquilla inversa. Aquest sistema consisteix en què l'espectador fixi de manera voluntària el preu de l'entrada, una vegada acabat l'espectacle, decidint quant vol pagar (incloent-hi l'opció de "no pagar res", en el cas que les possibilitats econòmiques de cadascú no ho permetin, o de no haver quedat satisfet amb l'espectacle). Els diners de la taquilla inversa es destinaran íntegrament a la contractació de més espectacles dins de l'àmbit artístic i cultural.

Recuperar el nom Empori és un homenatge a una proposta dels anys 97 i 98 i també a un dels seus creadors Esteve Ripoll

Empori 97 i la segona edició Empori'98, va ser una Trobada d'Escoles de Teatre que es va portar a terme a Castelló d'Empúries la setmana del 20 al 22 de juny de 1997 i on van assistir tretze escoles d'arreu de Catalunya i del País Valencià. L'objectiu era crear un fòrum de debat i d'intercanvi d'idees i inquietuds al voltant de la problemàtica del teatre català. Es van habilitar tres escenaris al centre històric de Castelló d'Empúries i un punt d'informació a la plaça dels Homes. La trobada va comptar amb la presència de destacats actors del panorama català com Carles Canut, Enric Major o Jordi Dauder, entre d'altres. Només hi va haver dues edicions.

La imatge d'Empori es va encarregar a l'artista plàstic Carles Fontserè. L'obra de Fontserè es va utilitzar en cartells, programes i en tot el material que es va editar en la difusió d'Empori 97 i en la seva segona edició, Empori 98.

Per recuperar l'esperit d'aquell esdeveniment cultural s'ha volgut fer servir el mateix nom i imatge que es va crear en aquell moment com a homenatge a una proposta que tot i que va durar poc, va quedar en la memòria de molts castellonins i castellonines. Però sobretot també s'ha volgut recordar la figura d'Esteve Ripoll com un dels màxims impulsors d'aquest esdeveniment cultural i de la majoria de muntatges i obres teatrals locals que han tingut lloc a Castelló d'Empúries al llarg dels darrers, aproximadament, cinquanta anys.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/127262_ca-tellodempurie-pre-entaelcicledeteatreempori-1.htm