logo
Imprimir
05-03-2020 | 12:06hs
•BAIX EMPORDà

Palamós és exemple dels bons resultats de la implementació del Carnet Jove Municipal, en unes jornades del Consell d'Europa

Les regidores de Joventut i Participació Ciutadana han presentat la dinàmica emprada i els bons resultats obtinguts d'aquesta implementació, en unes jornades sobre carnets joves europeus que s'han dut a terme aquesta setmana a Brussel·les

La Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Joventut han escollit Palamós per a representar Catalunya en les Jornades European Youth Card Association (carnets joves europeus) del Consell d'Europa, que s'han dut a terme aquesta setmana a Brussel·les, concretament els dies 3 i 4 de març.

Els bons resultats de la implementació que ha tingut el Carnet Jove Municipal a Palamós, fa que el municipi esdevingui exemple per a poder compartir l'experiència amb altres països de la Unió Europea, els quals volen potenciar l'ús d'aquest servei entre els col·lectius més joves.

La regidora de Joventut, Marina Àlvarez; i la 1a Tinenta d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Maria Puig, han participat com a ponents d'aquestes jornades presentant la tasca realitzada i els bons resultats obtinguts a Palamós en aquesta implementació.

Palamós va ser escollit l'any 2018 per la Generalitat com a únic municipi gironí per a realitzar la prova pilot del desplegament del nou Carnet Jove Municipal, una fase de prova que també es va realitzar a L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Amposta, Manlleu, La Seu d’Urgell i Agramunt.

En aquest temps Palamós s'ha situat com al municipi de Catalunya amb els millors resultats de penetració d'aquest carnet, principalment entre els joves de 18 a 25 anys. En aquesta franja d'edat Palamós està per sobre de la mitjana de Catalunya que s'emmarca en un 35,35%.

Palamós per sobre de la mitjana de Catalunya

A Palamós la implementació del Carnet Jove Municipal entre els joves de 18 a 21 anys s'ha situat en un 49,93%, i entre els joves de 22 a 25 està en un 48,01%.

En el segment de 26 a 30 anys, és de 35,17%; mentre que en les franges de menys edat se situa, en un 21,49%, per als joves de 14 a 17; i en un 10,42%, per als de 12 i 13 anys.

En aquesta compilació de xifres positives cal destacar també el que fa referència a les noies usuàries, que amb un 38,30%, Palamós també se situa damunt la mitjana que marca la tendència a Catalunya (35,35%)

Avantatges i descomptes en el comerç i en diversos serveis

L’objectiu del Carnet Jove Municipal és la d’oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, i la de potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat.

El nombre d’avantatges que s’ofereixen a Palamós supera actualment la setantena, triplicant l’oferta que hi havia abans de la implementació del nou carnet. D’aquesta manera, els 1.246 titulars del Carnet Jove Municipal d’entre 12 i 30 anys que resideixen a Palamós, tenen accés a aquests avantatges i descomptes en el comerç i en diversos serveis de la població (perruqueria, llibreria i papereria, formació, alimentació, esport o serveis mèdics).

A més a més, l’Ajuntament de Palamós també incorpora avantatges en diferents serveis municipals, com són el Teatre La Gorga, el Museu de la Pesca o els descomptes que s’ofereixen a l’Aula d’Aprenentatge de l’Escola Municipal d’Adults.

Els joves de Palamós que decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho poden fer acudint a les oficines de CaixaBank del municipi, on rebran el nou carnet, per la qual cosa només caldrà presentar el seu DNI. Si són majors de 18 anys també ho poden fer en línia, mitjançant l'APP del Carnet Jove.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/127255_palamo-e-exempledel-bon-re-ultat-delaimplementaciodelcarnetjovemunicipalenune-jornade-delcon-elldeuropa-1.htm