logo
Imprimir
02-03-2020 | 15:32hs
•BAIX EMPORDà

Palamós dedica una setmana d'activitats a la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Les propostes s'iniciaran avui amb la realització d'un mural i es tancaran diumenge vinent amb una caminada per la igualtat i un concert dedicat a les dones compositores

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora (8 de març), Palamós organitza un seguit d'activitats commemoratives que es duran a terme durant tota aquesta setmana.

L'organització del programa d'activitats compta amb la participació de l'Ajuntament de Palamós, l'Associació Dones de Palamós i Sant Joan; el Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge; Càritas Interparroquial de Palamós i Sant Joan, i Joventuts Musicals de Palamós.

Les propostes s'iniciaran avui a la plaça dels Arbres, amb la realització del mural "Què vol dir ser dona?", una activitat que organitzarà el Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge, a partir de les 17 h. Demà dimarts dia 3 serà el torn per la conferència "Menopausa, mites i realitats" a càrrec de la Dra. Montse Hidalgo, ginecòloga de l'Hospital de Palamós. L'acte es durà a terme a partir de les 19 h, a la sala d'actes de l'edifici Fleming (CAP de Palamós) organitzat per l'Associació Dones de Palamós i Sant Joan.

El Punt Jove de Palamós proposa participar de la presentació del curtmetratge "Silenci", creat per joves del municipi amb un missatge de denúncia social relacionat amb el masclisme. La projecció tindrà lloc dijous dia 5, al local municipal polivalent de les galeries Carme, a partir de les 19 h, i li seguirà un debat amb la participació del públic assistent.

Divendres dia 6, a les 12 h, es durà a terme la lectura d'un manifest en un acte que tindrà lloc davant l'Ajuntament de Palamós. Aquest dia també el Club Lila, i al Punt Jove, avaluarà les eines i els recursos que té la societat al seu abast per a ser feminista.

El dissabte 7 de març tindrà lloc un acte de reconeixement a una palamosina, en una proposta que va iniciar l'any passat l'Associació Dones de Palamós i Sant Joan. Enguany la persona homenatjada per aquesta entitat local serà la palamosina Margarita Adroher, com a exemple de dona treballadora, que durant la seva vida laboral i professional es va dedicar a la tasca d'infermera i llevadora al municipi, les anomenades "comadrones". Aquest acte tindrà lloc a partir de les 19 h, a l'espai de la Capella del Carme.

Aquesta jornada es tancarà a partir de les 22 h amb l'anomenada "Punxada feminista", que serà a càrrec de dones discjòqueis. La sessió es durà a terme al bar la Planassa i serà organitzada Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge.

El Dia Internacional de la Dona Treballadora, diumenge 8 de març, s'iniciarà amb una "Caminada per la igualtat". La sortida d'aquesta activitat esportiva, que organitza Càritas i Dones del Baix Empordà, serà a partir de les 9 h, davant el Palau Firal de Sant Antoni. La proposta es complementarà amb la performance que el Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge prepara per a parlar de les etiquetes que s'imposen a les dones. La representació d'aquesta activitat es durà a terme a les 12 h al passeig del Mar de Palamós i a les 13 h a Calonge.

El diumenge es tancarà la programació d'activitats commemoratives amb el concert "Beethoven i les dones" a càrrec del Trio Ballade, format per tres dones, Imma Guàrdia al violí, Eulàlia Nosàs al violoncel i Marta Obrador al piano, les quals oferiran un programa especial, dedicat a recordar l'efemèride dels dos-cents cinquanta anys del naixement de Beethoven i que en la segona part del concert es dedicarà a dones compositores. El concert tindrà lloc a partir de les 18 h, a La Gorga, i és organitzat per Joventuts Musicals de Palamós.

A banda d'aquestes propostes cal destacar que Palamós se suma a la campanya "T'ho estàs perdent", i anima a la ciutadania a compartir fotografies a les xarxes socials tapant-se la meitat de la cara, etiquetant a @ajuntamentdepalamos i posant el #ThoEstasPerdent.

La Biblioteca Municipal també ofereix una exposició amb llibres relacionats amb aquesta temàtica, així com contes per als més menuts (els dies 5 i 12 de març) on es faran protagonistes les dones.

Les activitats es complementaran amb un taller "Defensa personal i emocional" per ajudar a les persones participants a identificar relacions tòxiques i autoprotegir-se de situacions d'abús. Aquesta activitat es durà a terme els dies 11, 18 i 25 de març i 1 d'abril, de les 19:30 a les 21 h, al Punt Jove. El taller és gratuït però cal inscripció prèvia a: espai.jove@palamos.cat




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/127005_palamo-dedicauna-etmanadactivitat-alacommemoraciodeldiainternacionaldeladonatreballadora-1.htm