logo
Imprimir
01-03-2020 | 20:47hs
•ALT EMPORDà

La dissetena Fira de la Ceba i el Calçot de Vila-sacra cou uns 11.000 calçots

Jordi Fort s'alça de nou com a vencedor del concurs de menjar calçots, amb 1.880 grams

Vila-sacra ha cuit aquest diumenge més d'11.000 calçots en la dissetena edició de la Fira de la Ceba i del Calçot. Com cada any, el calçot ha estat el protagonista absolut de la cita, amb 11.000 unitats cuites, a les que cal afegir, a més, les que se serveixen als restaurants del poble, que s'ha omplert de visitants. "Ha fet un dia perfecte i el temps ens ha ajudat a fer que tothom pogués gaudir de les activitats i de la jornada", ha explicat l'alcaldessa, Maria Corbairan, que s'ha mostrat satisfeta del transcurs de la fira.

Aquest any, a més, s'han programat més activitats per promoure la participació d'entitats i veïns del poble amb propostes com un concurs de fotografia o un tast de pastissos i coques.

El plat fort de la fira és el tradicional concurs de menjar calçots, en què s'ha repetit el guanyador de les darreres edicions. Per cinquè any consecutiu, el premi al més golafre se l'ha endut Jordi Fort, que s'ha menjat 1.880 grams d'aquest producte.

A més de les activitats gastronòmiques relacionades amb els calçots i les cebes i la fira d'artesania i d'alimentació, aquesta cita impulsada per l'Ajuntament de Vila-sacra i que compta amb la col·laboració de diverses entitats i institucions, ha comptat amb altres activitats culturals i de lleure per a petits i grans.

Durant tot el matí hi ha hagut propostes pels menuts com passejades amb poni davant les antigues escoles, tallers de titelles de cartolina o una audició de sardanes, a més d'una fira d'artesania amb una vuitantena de parades.

Les exposicions, que són una altra de les propostes habituals de la fira de Vila-sacra, s'han ampliat respecte d'altres edicions. Entre d'altres, els visitants del municipi han pogut gaudir de l'exposició-concurs de plantes i flors que organitza l'Associació de Dones; una mostra d'aquarel·les a càrrec de Concepció Dabau, una exposició d'artesania en fusta amb peces de Jordi Descamps o la mostra del curs de labors dirigit per Roser Mitjà. També s'ha organitzat una exposició de dibuix plomí a càrrec de Llorenç Pascual, una exhibició de treballs patchwork i brodat noruec de Carme Prat, una exposició dedicada a les fotografies de pessebre i la mostra de reproducció de maquetes de vaixells a escala de Rafel Ayensa.

Una exposició fotogràfica de la Història de la Coral Veus Blanques de Vila-sacra; una mostra de cotxes de ral·li i l'exhibició dels treballs dels cursos de pintura, treballs manuals i dibuix de Laia Pol eren les altres propostes del programa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126938_ladi-etenafiradelacebaielcalcotdevila-acracouun-11000calcot--2.htm