logo
Imprimir
27-02-2020 | 12:48hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Un any més arriba el Pressupost Participatiu de Joventut a Olot

Aquest projecte liderat per l'Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa forma part d'un seguit d'accions i activitats que tenen l'objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament dins el marc d'Olot, Ciutat Educadora

Des de l'Ideal-OJG s'anima a tots els joves de 12 a 29 anys a presentar propostes per tal d'invertir 10.000 euros del pressupost de Joventut de l'Ajuntament d'Olot en activitats escollides, proposades i gestionades pels mateixos joves.

Tal i com ja es va fent des de fa 2 anys es proposen dues franges d'edat. Per una banda, es destinaran 5.000 euros a tots els projectes que presentin joves de 12 a 16 anys i uns altres 5.000 euros per a les propostes presentades per joves de 17 a 29 anys.

Els joves tenen temps fins al dia 6 de març per presentar les activitats. Ho poden fer presencialment a l'Ideal-OJG, a l'I-Punt o bé a través d'internet. Els projectes que es presenten poden tenir un cost màxim de 1200 euros (IVA inclòs).

Els projectes que tiraran endavant s'escolliran en dues assemblees que es celebraran els dies 13 i 20 de març. La primera data per als joves de 17 a 29 anys i la segona per als de 12 a 16 anys.

A partir de l'elecció, els joves que hagin presentat les propostes escollides seran els encarregats de gestionar i organitzar l'activitat amb el suport de l'equip tècnic i dinamitzador de l'Ideal-OJG, de Garrotxa Jove i de l'IME. Tant una assemblea com l'altra constaran de dues votacions; la individual que donarà un màxim de 5 punts als projectes més desitjats i la votació grupal que després d'un debat, en petit grup, es podrà valorar amb un màxim de 25 punts. D'aquesta manera es vol potenciar la discussió i el debat entre joves d'edats properes per prendre la decisió més enllà de les preferències personals.

L'experiència fins al moment és molt bona i amb les tres edicions anteriors els joves ja han organitzat més de 20 projectes molt interessants i que han tingut molt de ressò i
èxit. A partir d'avui mateix els joves poden consultar les bases per presentar propostes entrant al blog del Pressupost Participatiu jove http://idea-la.blogspot.com.es/.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126720_unanyme-arribaelpre-upo-tparticipatiudejoventutaolot-1.htm