logo
Imprimir
27-02-2020 | 12:19hs
•+ NOTíCIES

Heura (Foods for Tomorrow) guanya els Premis EmprenedorXXI a Catalunya

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge

Heura (Foods for Tomorrow) ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Catalunya, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Catalunya, els Premis EmprenedorXXI s'organitzen amb la col·laboració d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l'agència de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Tech City, associació privada sense ànim de lucre que representa més de 1.000 empreses digitals i tecnològiques de Barcelona.

Heura (Foods for Tomorrow) crea productes carnis amb ingredients 100% vegetals, amb textures fibroses i carnoses. L’empresa, allotjada en una de les incubadores de Barcelona Activa, té com a objectiu fer front als problemes de l'actual sistema alimentari, oferint proteïnes amb un impacte positiu al món a través d'aliments sostenibles, nutritius i deliciosos. Actualment els seus productes estan disponibles en més de 2.000 punts de venda i estan presents en 6 països.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El guardó s'ha lliurat en el marc de la Tech Spirit Barcelona, una iniciativa que ha sorgit de la reacció espontània de la comunitat emprenedora de Barcelona. Ana Díez Fontana, directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank; Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i María Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona, han presidit l'entrega del premi i han reconegut l'actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors. Per part seva, Jordi García, director d’Operacions i Estratègia d'ENISA, ha clausurat l'acte.

 

En aquesta edició, a Catalunya han participat  186 empreses. Les empreses finalistes han estat:

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,6 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb prop de 5.000 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,3 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.

Sobre Acció

ACCIÓ és l'agència pública per a la competitivitat de l'empresa catalana de la Generalitat de Catalunya, dependent del Departament d'Empresa i Coneixement. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l'empresa 40 Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions que donen cobertura a més de 100 mercats. A més, assessora a les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l'àrea Catalonia Trade & Investment, d'atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Sobre Barcelona Tech City

Barcelona Tech City es una associació privada sense ànim de lucre creada per emprenedors que representa més de 1.000 empreses del sector digital y tecnològic de Barcelona. Col•labora amb startups, empreses, universitats, escoles de negoci, inversors i administracions públiques, amb l’objectiu de consolidar Barcelona com un hub tecnològic internacional i promoure la innovació. 

L’Associació està creant un Campus Urbà Tecnològic que inclou diferents espais: Pier01, un hub tecnològic de referència a Europa, Pier 03, un hub especialitzat en blockchain i Palauet Tech, un punt de trobada social per al ecosistema, així com Canòdrom de Península, enfocat en els videojocs.

 

Sobre Barcelona Activa

Barcelona Activa és l'agència municipal de l'Ajuntament de Barcelona que treballa per al desenvolupament local i impulsa l'activitat econòmica de la ciutat. El seu focus és donar suport a persones emprenedores, start-ups i empreses, tant en el seu creixement com en el seu establiment a la ciutat. L'agència també s'ocupa d'oferir formació, especialment, la capacitació tecnològica de nivells bàsics i avançats per a tota la ciutadania, per aconseguir una ocupació de qualitat, apostant per l'estabilitat i els salaris dignes.

Amb un esperit de servei públic, l'entitat té un fort compromís amb els valors socials i mediambientals, i segueix els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU, amb polítiques d'igualtat i diversitat a l'empresa, entre d'altres valors que impulsa en col•laboració amb altres agents de ciutat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126716_heurafood-fortomorrowguanyael-premi-emprenedorxxiacatalunya-2.htm