logo
Imprimir
26-02-2020 | 21:39hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Els Xerrics fan una crida a omplir la Plaça Major d'Olot

Coincidint amb el 8M, volen fer un castell únicament amb dones per reivindicar el paper de la dona en tots els àmbits

La colla castellera els Xerrics d'Olot han decidit sumar-se als actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona. Coincidint amb el 8M, l'entitat ha previst realitzar una concentració i una acció integradora amb un marcat caràcter femení.

Els Xerrics fan una crida a omplir la Plaça Major d'Olot el diumenge 8 de març a partir de les 12h del migdia per construir un castell format únicament per dones. "Totes les dones que vulguin participar seran molt benvingudes", detalla Montse Martí, la presidenta dels Xerrics. "No cal apuntar-se enlloc, només cal ser el diumenge dia 8 de març a la plaça Major i, a poder ser, portar pantalons blancs" ha detallat Martí. Això sí, les dones que, abans del dia 8, vulguin entrenar poden dirigir-se al local del Xerric (a l'avinguda Reis Catòlics, 5 a l'antiga Hidro) i provar com és fer un castell. La presidenta dels Xerrics ha afegit que "poden venir aquest divendres o divendres de la setmana que ve a partir de les 8h del vespre i així podrem assajar".

Des dels Xerrics es fa una crida a totes les veïnes d'Olot i Garrotxa que vulguin participar en aquesta acció simbòlica per reivindicar el pes i importància de la dona en tots els àmbits així com la força integradora i de treball en equip que hi ha en el món casteller. La colla castellera calcula que necessita un mínim de 60 dones per poder formar un bon castell per al 8M.

Aquesta activitat és una de les primeres accions de la nova junta directiva de l'entitat que va formalitzar-se a principis d'aquest 2020 i que està formada íntegrament per 8 dones. Es tracta de la primera junta directiva formada únicament per dones que hi ha hagut al món casteller, segons els registres de la Coordinadora Castellera.

La primera acció d'una junta amb marcat accent femení
"No hi són ni hi sóc perquè siguem dones. No es presentava ningú per liderar la colla i vaig decidir fer un pas endavant com a presidenta d'una junta gestora acompanyada de set companyes que – per la seva experiència, capacitat d'organització, coneixement de les dinàmiques del grup, del sector i de tot l'equip – vaig pensar que eren les millors candidates", afirma Martí.

De moment, la nova junta ja s'ha marcat com a objectiu recuperar projectes que no s'han pogut desenvolupar en els últims anys, tot fent un pas endavant i sumant més membres a l'entitat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126685_el-xerric-fanunacridaaomplirlaplacamajordolot-1.htm