logo
Imprimir
24-02-2020 | 15:00hs
•POLíTICA

El Ple aprova la reprovació de la gestió econòmica del govern de Calonge i Sant Antoni presentada per PSC i Junts

El portaveu socialista, Arturo Prades, reclama a l'equip de govern que reaccioni i accepti el suport del PSC i Junts per col·laborar en la gestió econòmica, perquè el camí contrari i la continuïtat dels problemes de gestió podrien portar a una moció de censura

El Ple de Calonge i Sant Antoni ha aprovat aquest matí la reprovació de l'alcalde a causa de la gestió econòmica i financera del govern municipal. La reprovació ha sortir endavant amb els 9 vots a favor del PSC, Junts per Calonge i Sant Antoni, CUP -que ha fet alguna esmena- i PP, mentre que ERC i Avancem han votat en contra. La reprovació ha tingut lloc en un ple extraordinari forçat per PSC i Junts i en el qual es plantejaven tres punts, un dels quals era la moció de reprovació.

Es dóna la circumstància, però, que el PP ha demanat votar per separat els acords que proposava la moció de reprovació, de manera que ha quedat aprovada la reprovació de la gestió de l'alcalde, però no la constitució d'una Comissió Econòmica amb tots els portaveus dels grups municipals i l'Interventor municipal per establir un pla d'acció a sis mesos i que es reuniria setmanalment.

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Calonge, Arturo Prades, ha lamentat que aquesta proposta de comissió de treball no hagi prosperat, ja que considera que la gestió econòmica municipal s'està portant amb deficiències greus. Prades ha explicat que l'objectiu prioritari de la moció era "que l'equip de govern se n'adonés que la gestió econòmica i de contractació de l'Ajuntament no funciona i que calen vies per millorar-la, perquè si no millora, ja podrien tenir el millor programa del món que no el podran fer efectiu". Per això, el portaveu socialista plantejava la creació de la Comissió Econòmica com "un acte propositiu per col·laborar des de l'oposició a millorar la situació del consistori" i demana a l'equip de govern que vegi "que és el moment d'acceptar l'ajuda de l'oposició i de veure aquesta moció com una oportunitat per avançar plegats".

Arturo Prades ha advertit que una vegada reprovat l'alcalde i rebutjada la comissió, l'equip de govern pot tenir dues postures: "d'una banda, interpretar que no es crea la comissió però que govern i oposició poden treballar conjuntament per millorar els aspectes de la gestió econòmica que no estan gestionant o bé apostar per un efecte cargol: amagar-se i no actuar".

Pel PSC de Calonge i Sant Antoni, la pilota queda, doncs, en la teulada de l'equip de govern ."Si no milloren les vies de comunicació i la gestió del dia a dia, al final ens trobarem que no millorarà res. Nosaltres, des del PSC el que volem és el millor pel poble i si veiem que això no millora, al final el que haurem de fer és anar a una moció de censura", ha manifestat Prades. En tot cas, però, el portaveu socialista ha advertit que els terminis els marcarà la manera com interpreti l'equip de govern el que ha passat avui al Plenari.

Al marge de la moció de reprovació, els altres dos punts de l'ordre del dia inclosos del Ple extraordinari, han quedat rebutjats després que es produís un empat (PSC, Junts i CUP d'una banda, i ERC, PP i Avancem de l'altra) i que l'alcalde fes servir el seu vot de qualitat en contra dels acords. Aquests dos punts feien referència a donar explicacions sobre la crisi de govern originada per la dimissió de la regidora i Tinent d'Alcalde Ester Bonaventura i al control dels processos de contractació relacionats amb el Congrés d'emprenedoria.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126465_elpleaprovalareprovaciodelage-tioeconomicadelgoverndecalongei-antantonipre-entadaperp-cijunt--1.htm