logo
Imprimir
23-02-2020 | 17:20hs
•PLA DE L'ESTANY

El bon temps anima la Fira de la Mel de Crespià, que ha notat la coincidència amb el Carnaval

L'organització està "satisfeta" per l'afluència de visitants de la 41a edició de la cita, una de les més antigues del calendari

Una de les cites més veteranes del calendari de fires de Girona, la 41 Fira de la Mel de Crespià, s'ha celebrat aquest cap de setmana amb gran afluència de visitants gràcies al temps assolellat dels darrers dies. "El bon temps ha animat molt la gent a venir, hem tingut gent a totes les activitats i hem venut molta mel i nous, encara que pel fet de coincidir amb el cap de setmana de Carnaval hem notat un pèl menys d'assistents que en altres edicions. En general, però, estem satisfets de com han anat els dos dies", ha explicat l'alcalde, Francesc Xavier Quer.

Crespià ha acollit una seixantena de parades amb productes d'alimentació i evidentment, la mel i els productes artesans elaborats a partir de la mel com a grans protagonistes, així com les famoses nous del municipi del Pla de l'Estany. Des de fa anys, les vendes s'han estabilitzat entorn dels 1.000-1.200 quilos de mel i entre 300 i 400 de nous entre els dos dies de fira.

Com cada any, a més, Crespià ha acollit tota mena d'activitats relacionades amb la mel i les abelles, com tastets de mel a càrrec de Dolça Abella, un taller d'Hotel d'Insectes o una xerrada sobre el canvi climàtic i els pol·linitzadors a càrrec de Jaume Cambra, professor de Botànica de la Universitat de Barcelona i apicultor ecològic.

A més, aquest matí s'ha celebrat la sisena caminada popular pel sender de Ponent, durant la qual s'ha inaugurat el plafó de la pedrera de Cal Taco, hi ha hagut inflables i jocs per a la mainada, una actuació de l'Esbart Dansaire de Fontcoberta, l'actuació de la Colla Castellera de Figueres i un ofici solemne amb l'acompanyament dels Rossinyolets, que també han fet una audició de sardanes.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126402_elbontemp-animalafiradelameldecre-piaquehanotatlacoincidenciaambelcarnaval-2.htm