logo
Imprimir
23-02-2020 | 09:15hs
•BAIX EMPORDà

79 colles de 16 poblacions gironines amb prop de 5.000 figurants a la Gran Rua del Carnaval de Platja d'Aro

Aquesta mateixa nit es fan públics els guardons de sis categories i 8.000 euros en premis

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d'Aro 2020 aplega, avui dissabte 22 de febrer, un conjunt de 79 colles de 16 poblacions de les comarques de Girona amb gairebé 5.000 figurants per al gaudi de desenes de milers d'espectadors als carrers de la vila. Aquest matí (11 h) hi ha desfilat un conjunt d'onze colles a mode d'exhibició (fora de concurs) amb 440 persones disfressades, acompanyes de la colla dels Reis Carnestoltes de Platja d'Aro. Des de primera hora de la tarda i fins al vespre (16-21 h) ho fan 65 colles a concurs i que opten a més de 8.000 euros en premis. Simultàniament, sota la producció de Televisió Costa Brava, la Gran Rua es podrà veure en directe (17-21 h) a diversos canals adherits a La Xarxa de Comunicació Local.

Les colles desfilen acompanyes, obrint la Gran Rua com és tradició, de la carrossa i la comparsa del Rei i la Reina Carnestoltes de Platja d'Aro -la Reina Tuyaca Rachini el Rei Tate Karnarewa- de la Colla Anem de Conya, i també de les colles dels Carnestoltes dels Carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols -Drink Team- i Santa Cristina d'Aro -Castanyes Voladores- (totes tres fora de concurs), les tres poblacions que promouen enguany conjuntament rues sense presència d'alcohol.

També primera vegada, durant tota la tarda i vespre s'instal·larà un Punt Lila d'informació, sensibilització i prevenció i davant de possibles situacions de violència de gènere, conjuntament amb un estand i punt d'atenció de Protecció Civil.

Gràcies a la setena edició de la rua matinal, que es complementa amb la tradicional de tarda, hi desfilaren colles de 19 poblacions de les comarques de Girona: Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Salt, Olot, Sant Esteve d'en Bas, Caldes de Malavella, Santa Pau, Palamós, La Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Sant Climent de Peralta, Llagostera, Sant Joan Les Fonts i Pals. Del conjunt de 65 colles a concurs, 23 ho fan en la modalitat de Carrossa Petita, 29 en la de Carrossa Gran i 13 com a Comparses. En la modalitat de Colles Locals de Castell-Platja d'Aro -que també opten a la resta de categories i guardons- hi participen les propostes de Qui Ens Ha Enredat?, Els Pimpons, Els Pipas, Vas Dat, I a tu què t'importa?, Els IV Gats, Sens Límits, Somos los que Somos, El Collonuts, No me'n recordo, Els Descarrilats, La Banda del Pati i La Xalana del Port. Simultàniament, totes les colles que desfilen opten alhora als premis de millor Disfressa.

Hi ha cinc guardons per a les categories de Carrossa Gran (2.475 euros), Carrossa Petita (1.695 euros), Comparsa (1.450 euros), Disfressa (1.450 euros), Colles Locals ( 1.040 euros) ; i premi únic per a la millor colla que participi per primera vegada a la Rua (250 euros). El lliurament de premis és avui mateix al Palau d'Esports i Congressos, on primer hi haurà ball (22 h, entrada gratuïta) i tot seguit es donaran a conèixer els guanyadors (23 h) a partir de puntuació dels membres del jurat que ho fa d'acord amb criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l'animació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126354_79colle-de16poblacion-gironine-ambpropde5000figurant-alagranruadelcarnavaldeplatjadaro-2.htm