logo
Imprimir
20-02-2020 | 13:19hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank i Siemens Gamesa signen el primer factoring sostenible a Espanya

Amb aquest factoring, Siemens Gamesa avança en el seu compromís tant amb el medi ambient com amb la societat

CaixaBank ha signat el primer contracte de factoring sostenible d'Espanya amb Siemens Gamesa. L'operació es caracteritza per incloure criteris de sostenibilitat en la política de preus d'aquest mètode de finançament a curt termini, en línia amb el compromís ambiental d'ambdues companyies.

La inclusió de criteris ESG (mediambientals, socials i de govern corporatiu) suposa que Siemens Gamesa podrà millorar les condicions del factoring que paga a CaixaBank en funció de la seva qualificació en sostenibilitat. Aquesta avaluació, que fa cada any una consultora externa, té en compte el comportament de la companyia en l'àmbit mediambiental (emissió de GEI, consum energètic, etc), social (relació amb la comunitat i amb els stakeholders) i de governança.

Per a Siemens Gamesa, la sostenibilitat és l'eix vertebral de tot el seu model de negoci, per la qual cosa cerca complir amb els principis ESG a cadascuna de les seves decisions, incloses les operacions financeres. Per això, amb aquest factoring segueix mostrant el compromís de la companyia tant amb el medi ambient com amb la societat.

El factoring és un mètode de finançament a curt termini que permet a les empreses avançar els cobraments de les seves factures en cedir els drets de cobrament a una entitat financera. Normalment, el factoring també inclou serveis de valor afegit com la cobertura d'insolvència de les factures cedides i la millora de les ràtios financers del balanç.

Línia d'avals verds

A més de la signatura del contracte de factoring sostenible, Siemens Gamesa i CaixaBank han convertit en "verd" la seva línia d'avals per un import de 1.000 milions d'euros. Siemens Gamesa utilitza aquesta línia per desenvolupar la seva activitat global de fabricació i venda d'aerogeneradors tant onshore com offshore, contribuint de forma positiva en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament als d''Energia assequible i no contaminant' i 'Acció pel clima'.

Siemens Gamesa compta amb més de 99 gigawatts (GW) de potència eòlica instal.lats, que produeixen energia neta suficient per a alimentar a gairebé 85 milions de llars europees durant un any, ajudant també als seus clients a reduir les emissions de CO2 en més de 233 milions de tones a l'any. D'aquesta manera, contribueix a la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle i a la mitigació dels seus efectes nocius.

Siemens Gamesa dona suport als objectius mundials de protecció climàtica i s'ha unit al moviment internacional d'economies lliures de carbó. Per a 2025, tenen el propòsit de convertir-se en una empresa «Carbó Neutral» i per aconseguir-ho estan canviant el funcionament de les seves fonts de producció d'energia convencionals, que desprenen emissions elevades, per fonts d'electricitat basades en energies renovables.

Aliances i iniciatives per a la sostenibilitat del planeta

CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global. El febrer de 2019, l'entitat va fer pública una Declaració sobre Canvi Climàtic. La proposta marca cinc grans línies d'actuació i inclou compromisos d'actuació genèrics directament relacionats amb la descarbonització (finançar les solucions al canvi climàtic; gestionar els riscos derivats del canvi climàtic; minimitzar i compensar la petjada de carboni; col·laborar amb unes altres organitzacions per a l'avenç conjunt; i informar dels nostres progressos de forma transparent).

Per al finançament de projectes amb impacte climàtic positiu, CaixaBank disposa de diverses línies específiques d'ecofinançament per a projectes de desenvolupament sostenible. El 2019, CaixaBank va participar en el mercat de préstecs verds per import de 1.546 milions de dòlars. També va destacar especialment el finançament de 28 projectes d'energies renovables amb més de 2.453 milions d'euros el 2019 (645 milions d'euros el 2018).

A més, CaixaBank va ser, el setembre de 2019, el primer banc espanyol a emetre un Bo Social per recolzar els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de les Nacions Unides. L'emissió, per valor de 1.000 milions d'euros, finança projectes que contribueixen a lluitar contra la pobresa i a crear treball en les zones més desafavorides econòmicament d'Espanya.

Així mateix, l'entitat fa una cuidada gestió dels riscos ambientals, per evitar, minimitzar, mitigar i remeiar en la mesura del possible els riscos potencials per a l'entorn o la comunitat. En aquest sentit, el Consell d'Administració de CaixaBank va aprovar el febrer de 2019 una Política de Gestió de Risc Mediambiental en què s'estableixen exclusions per a sectors amb potencials impactes negatius en el medi ambient.

CaixaBank té en marxa una política activa de control d'emissions, que ha aconseguit reduir-les en un 75% des de 2009. A més, l'entitat compensa el 100% de totes les seves emissions calculades, incloses les emissions indirectes.

CaixaBank, el banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 126 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.200 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzats que treballen a les oficines d'Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126158_caixabanki-iemen-game-a-ignenelprimerfactoring-o-tenibleae-panya-2.htm