logo
Imprimir
19-02-2020 | 12:41hs
•CATALUNYA NORD

Lafontaine-Grau, un vincle a favor de les relacions transfrontereres

L’extinent d’alcalde de Perpinyà reforça la candidatura de Romain Grau a l’alcaldia de Perpinyà

Les eleccions municipals franceses, que se celebraran els dies 15 i 22 de març, van agafant forma. Una de les candidatures a tenir en compte a la ciutat de Perpinyà serà la de Romain Grau, qui liderarà un projecte que aglutinarà diverses formacions: La República en Marxa, Moviment Demòcrata, Unió de Demòcrates i Independents i Sí al País Català. Entre els integrants  del seu equip, precisament, hi haurà un pes fort de la política municipal de la capital nord-catalana, Brice Lafontaine, actual regidor de Perpinyà i membre del Comitè de Solidaritat nascut de la sectorial de la Catalunya del Nord de l’Assemblea Nacional Catalana. 

En concret, Lafontaine, bomber de professió, tindria la tasca de treballar en el desenvolupament de les relacions transfrontereres, tot i que la definició del càrrec encara no està resolta del tot, tenint en compte les combinacions i els canvis que poden haver-hi entre les llistes durant aquests pròxims dies i setmanes. “És complicat de dir ara mateix, de manera segura, el que faré. Hi poden haver canvis a la llista i les coses poden canviar. Només puc dir que estaré compromès amb les relacions transfrontereres, aquest és el centre de les meves preocupacions i és el que he estudiat i la raó del meu compromís polític. També treballaré per la catalanitat, la proximitat al sector est de la vila i la protecció animal”, explica qui va ser extinent d'alcalde de Perpinyà.

Recentment, Lafontaine, juntament amb Michel Pinell i Michel Roca, també de l’equip de Grau, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per valorar l’estat del vincle existent entre la capital de la demarcació gironina i Perpinyà. Per a Lafontaine, les relacions entre les dues ciutats “no existeixen”. “S’han perdut amb l’arribada de l’alcalde actual, el senyor Pujol. Sent el seu tinent, vaig intentar reactivar les relacions entre el nord i el sud, però sense èxit. No és en el seu ADN, no va fer efectiu cap punt del nostre pacte de govern, sigui per l’ensenyament del català o per les relacions transfrontereres. Això va ser una de les raons per les quals vaig deixar el càrrec fa tres anys”, apunta. 

“Abans d’ell, l’alcalde Alduy tenia una visió transfronterera, però potser massa cultural. Era necessària per a crear vincles afectius, però ara hem de superar-ho per a fer efectiva l’existència d’un espai català comú.  Ara hem de treballar en tots els àmbits: cultura, ensenyament, economia... Sé que en Romain Grau té aquesta visió. Sis anys enrera li vaig presentar a en Quim Forn. Pensava que serien els dos alcaldes de les dues capitals catalanes i vam parlar del que es podia fer. Podríem tenir un territori molt potent a l’hora d’enfortir les relacions. Per això ara vull posar a disposició les meves relacions amb gent compromesa al sud. Avui Catalunya té una oportunitat amb en Romain Grau, sigui per a desenvolupar Perpinyà (que té una taxa d’atur molt elevada) o per a fomentar la cultura de país”, afegeix. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126058_lafontaine-grauunvincleafavordele-relacion-tran-fronterere--1.htm