logo
Imprimir
19-02-2020 | 17:21hs
•CATALUNYA NORD

El vistiplau de les autoritats franceses permetrà que Perpinyà esdevingui el centre del món el 29-F

Fins avui encara es temia que la Prefectura no autoritzés la celebració de l’acte organitzat per la delegació nord-catalana del Consell per la República

El pròxim 29 de febrer, la ciutat de Perpinyà centrarà totes les mirades, ja que mitjans de comunicació d’arreu del món seran presents a un esdeveniment que promet ser multitudinari i històric. Finalment avui, a poc més d’una setmana del 29-F, la Prefectura francesa ha donat llum verda a l’acte que organitza la delegació nord-catalana del Consell per la República.

El Parc de les Exposicions serà el punt de trobada d’una activitat que comptarà amb el suport de milers de persones vingudes de diferents punts de la geografia catalana. Gent que no es voldrà perdre la visita a Catalunya Nord dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i que evidentment, voldran reivindicar la llibertat dels presos i exiliats polítics. A l’acte també hi assistiran el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l’expresident Artur Mas; i l’activista i cantautor Lluís Llach.

Perpinyà, territori de llibertats 

La visita de diferents personalitats polítiques de l’independentisme ha aixecat molta expectativa, i això es traduirà amb una arribada massiva de persones a una ciutat d’uns 120.000 habitants. En declaracions a GironaNotícies.com, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert ha explicat que esperen l’assistència d’unes 70.000 persones, i que es tracta d’un “acte històric en el qual serà un plaer participar-hi”. Un cop s’ha confirmat el vistiplau de les autoritats franceses, Puigbert ha afirmat que “serà un dels moments més importants de la història de la Catalunya Nord”.

A banda dels desplaçaments en vehicle privat, l’organització ha confirmat que més de 450 busos es desplaçaran fins a Perpinyà, i encara s’espera que la xifra vagi en augment. Els assistents també optaran per altres mitjans de transport alternatius com el tren o l’autocaravana.

El cas és que milers de catalans del sud es faran sentir a una ciutat que coneixen molt bé. Ja durant l’època franquista, Perpinyà en particular i la Catalunya Nord en general eren sinònim de progrés i llibertats. Unes dècades més tard, la situació sembla que es repeteix, ja que Puigdemont i la resta d’exiliats polítics podran expressar-se lliurement a terres nord-catalanes. Una situació que a Espanya seria impensable.

Jornada festiva i reivindicativa

L’activitat estrella arrencarà a les 12 del migdia, i durant tota la jornada està previst que es celebrin concerts, sardanes i altres accions de caràcter cultural. De fet, diferents entitats nord-catalanes han fet una crida a artistes, músics i cantants per tal que se sumin a la festa.

Tal i com va avançar GironaNotícies.com, l’organització habilitarà tres pantalles gegants per tal que el públic pugui seguir tot el que passi damunt de l’escenari. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/126021_elvi-tiplaudele-autoritat-france-e-permetraqueperpinyae-devinguielcentredelmonel29-f-2.htm