logo
Imprimir
18-02-2020 | 09:09hs
•BAIX EMPORDà

El Carnaval de Platja d'Aro estrena Punt Lila i inicia la campanya 'Per Carnaval no tot s'hi val'

Participen en l'acció els Carnestoltes, la Policia Local, Protecció civil, regidors i tècnics

El Carnaval de Platja d'Aro 2020 estrena, com a novetat, un Punt Lila amb la voluntat de sensibilitzar i erradicar les situacions de violència sexista en el context de la celebració, i alhora fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, lluitar contra la violència masclista, i així facilitar el gaudi d'unes diades amb llibertat i seguretat i aconseguir un Carnaval sense agressions sexistes. Impulsat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, el Punt Lila -que ja va estar actiu durant la darrera Festa Major de Castell d'Aro i la Festa de Joventut d'inici d'aquest curs 2019-2020- estarà actiu dues jornades: dijous 20 de febrer durant la gran festa de Carnaval amb els discjòqueis de Flaix FM al Palau d'Esports i Congressos (23-03.30 h) i dissabte 22 de febrer diada de la Gran Rua de Carrosses i Comparses, ball de Carnaval i lliurament de premis de la Rua, situant-se a la Plaça de l'Ajuntament (16-03 h) on també hi haurà l'habitual estand d'atenció de Protecció Civil.

Simultàniament, aquesta setmana la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha iniciat la campanya #xCarnavalNoTotShiVal per promoure entre els més joves, però també entre el gran públic hàbits saludables, actituds positives i comportaments no discriminatoris. Per fer-ho han comptat amb la complicitat de nou persones vinculades amb el Carnaval que han gravat cadascuna d'elles, un petit vídeo amb un consell que ara es difon a Instagram des del compte @joventutplatjadaro. Hi ha participat l'alcalde, Maurici Jiménez; la regidora de Turisme, Jenny Xufré; el regidor d'Esports, Infància i Joventut, Pedro Torres; el cap de Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Miquel Granados; l'agent de la Policia Local Francesc Hortajo; l'educadora de l'àrea de Joventut, Sandra Armas; la tècnica de Dinamització Comunitària Judit Colls; i també els Carnestoltes de Platja d'Aro, la Reina Tuyaca Rachini el Rei Tate Karnarewa de la Colla Anem de Conya.

La 43a edició del Carnaval de Platja d'Aro s'estén del 15 al 26 de febrer de 2020 amb una vintena de propostes. La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte vinent 22 de febrer amb un recorregut per a les avingudes de Cavall Bernat i S'Agaró amb format desdoblat: al matí desfilen 11 colles en modalitat d'exhibició (11 h) i a la tarda 65 colles en modalitat de concurs (16 h) amb un conjunt de 5.000 figurants i una dotació global de 8.000 euros amb guardons per als cinc primers classificats en les modalitats de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i guardó únic per a la Millor Colla Debutant. Més enllà de les colles procedents de diversos punts de les comarques de Girona, també hi participen fora de concurs les colles dels Reis Carnestoltes de Castell-Platja d'Aro i dels carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, les tres poblacions que enguany promouen conjuntament rues saludables, sense alcohol, com recullen les bases de participació de les tres desfilades. El lliurament de premis és el mateix dia al Palau d'Esports i Congressos, on primer hi haurà ball de Carnaval (22 h) i tot seguit es donaran a conèixer els guanyadors (23 h).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/125935_elcarnavaldeplatjadaroe-trenapuntlilaiinicialacampanyapercarnavalnotot-hival-1.htm