logo
Imprimir
17-02-2020 | 15:57hs
•CATALUNYA NORD

El Comitè de Solidaritat Catalana convoca una fira d'entitats pel 29-F a Perpinyà

A partir de les 14h, els assistents també podran gaudir de música en directe, sardanes, i altres activitats per donar a conèixer l'associacionisme nord-català

El 29 de febrer s'espera que sigui un dia històric i multitudinari. Milers de persones seran presents a Perpinyà per assistir a l'acte organitzat pel Consell per la República, i una gran part vindran de diferents punts de la geografia catalana. Davant d'aquesta situació, el Comitè de Solidaritat Catalana ha decidit organitzar una sèrie d'accions amb l'objectiu de promoure i donar a conèixer el teixit associatiu i cultural de Catalunya Nord.

Una de les iniciatives previstes per aquest dia és una fira d'entitats que tindrà lloc a l'esplanada entre el Palau dels Congressos i el castellet, a uns 500 metres del Parc de les Exposicions. En aquest sentit, des del Comitè de Solidaritat Catalana s'ha fet una crida per tal que entitats, artistes, músics i cantants es sumin a la fira d'entitats.

A partir de les dues de la tarda, també començaran les animacions (música en directe, gegants, grallers, castells i sardanes). Conscients que es tracta d'un dia assenyalat, s'ha creat una cobla expressament per aquesta ocasió. Així doncs, la cobla 'Sem Catalunya Nord' serà una de les protagonistes d'una jornada que vol ser festiva i reivindicativa a través de la cultura popular i de l'associacionisme. Una de les moltes entitats que seran presents a Perpinyà el 29-F són els 'Motards independentistes'.

Acte central

A les 18:30h serà el torn de les reivindicacions polítiques. L'acte organitzat pel Consell de la República comptarà amb la presència de personalitats polítiques de totes les sensibilitats com el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l'expresident Artur Mas, i el cantautor i activista Lluís Llach. Evidentment, un dels grans reclams de l'acte serà la presència dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

A pocs dies del 29-F, l'organització ha confirmat el desplaçament de més de 400 busos, la instal·lació de tres pantalles gegants per seguir els parlaments, i també s'ha recomanat l'ús dels busos interurbans de Catalunya Nord. La idea és que els assistents arribin fins a un poble amb parada de bus, i des d'allà, i pel simbòlic preu d'1 euro, es desplacin fins a la capital nord-catalana.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/125884_elcomitede-olidaritatcatalanaconvocaunafiradentitat-pel29-faperpinya-1.htm