logo
Imprimir
13-02-2020 | 19:46hs
•+ NOTíCIES

Creu Roja distribueix més de 354 tones d'aliments

El 90,2% de les persones beneficiàries del programa FEAD vivia en situació de pobresa extrema i el 52,4% estava en atur de llarga durada

Creu Roja Girona distribuirà 354.678 de quilos d'aliments entre persones vulnerables dins de la tercera i última fase del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària. Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, inclou la distribució total de més de 96 milions de quilos d'aliments.

La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

En aquesta tercera fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja treballarà amb més de 28 entitats participants i, en total, Creu Roja repartirà aliments a més de 15.500 persones.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. A la "cistella d'aliments" d'aquest any s'han fet actualitzacions i s'han incorporat algunes novetats. Els aliments que es lliuraran són: cigrons cuits, pasta alimentària espagueti, macedònia de verdures en conserva, pera i macedònia de fruites en conserva, tonyina i sardines en conserves, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris.

El perfil de les persones beneficiàries del programa FEAD Segons les dades aportades en la investigació conjunta que es va presentar l'octubre de 2018, el 90,2% de les persones beneficiàries del programa vivia en situació de pobresa extrema i el 52,4% estava en atur de llarga durada. Una dada destacable va ser que entre la població atesa es trobaven persones que estaven treballant en aquell moment.

A més, el 71% de les persones beneficiàries del programa van ser dones, en 3 de cada 4 llars hi havia nens i nenes menors de 15 anys i en el 16% de les llars hi havia persones amb discapacitat.La població atesa presentava problemàtiques en múltiples àmbits: escassetat d'ingressos, atur, problemes d'habitatge, de salut, entre d'altres.

Aquestes dades mostraven que les persones i famílies beneficiàries del Programa FEAD presentaven condicions socioeconòmiques i ocupacionals extremadament precàries: el 36% portava entre 3 i 5 anys o més en el programa, el que apunta un clar risc de cronificació de les situacions de pobresa i manca material.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/125641_creurojadi-tribueixme-de354tone-daliment--1.htm