logo
Imprimir
13-02-2020 | 19:32hs
•POLíTICA

El PSC de Girona considera que el govern de Junts x Cat hauria de solucionar la situació dels funcionaris descontents i no portar-ho per via judicial

Bea Esporrín demana al govern de Marta Madrenas que rectifiqui i eviti la via judicial, perquè la imatge de l'Ajuntament es deteriora i perquè el consistori no es pot permetre gastar més en guanyar que en el cost que tindria la solució

El grup municipal dels socialistes de Girona pensa que les demandes laborals dels 22 funcionaris han de tractar-se amb diàleg i que el govern de l'Ajuntament de Girona no encerta quan decideix portar aquesta qüestió als tribunals. Junts x Cat ha decidit contractar el gabinet d'advocats Gómez-Acebo&Pombo, que és una de les firmes que més factura a l'Estat. Els socialistes consideren que s'ha instal·lat a l'Ajuntament una manera de fer, on si es discrepa en alguna cosa, el govern de Junts x Cat, en lloc de tenir voluntat de comprendre i d'integrar, actua amb voluntat d'imposar-se.

"Hem entrat per registre d'entrada la pregunta de quin serà el cost de Gómez- Acebo&Pombo. Hem tingut coneixement que les demandes dels treballadors són de l'entorn d'uns 3.000 €. Seria un despropòsit que la factura dels advocats externalitzats fos més alta o molt més alta", ha declarat la regidora Bea Esporrín. El primer problema per als socialistes és portar aquesta qüestió per la via judicial i, el segon, és voler una victòria que pot tenir un cost molt superior al de tenir la voluntat d'arribar a una solució amb els funcionaris del propi Ajuntament de Girona afectats.

Segons els socialistes, hi hauria hagut temps i encara n'hi ha ara per aturar el contenciós administratiu interposat per 22 funcionaris contra la relació dels llocs de treball de l'any 2019, si el govern de Junts x Cat torna a la taula de diàleg d'on no s'hauria hagut d'aixecar. "L'Ajuntament de Girona és una institució on hi som tots. Hi ha el govern.

Però l'Ajuntament també és la gent que hi treballa. La imatge d'un Ajuntament que porta diferències de criteri als tribunals no és bona", ha explicat Esporrín.

Un altra qüestió, segons l'opinió d'aquest grup municipal, és que l'Ajuntament de Girona disposa d'un enorme poder en comparació al de 22 persones. Però aquest poder ha estat cedit per conjunt dels gironins i gironines per fer polítiques públiques en benefici del conjunt. En aquest marc, opinen que la imatge traslladada per Junts x Cat, quan es contracta amb diners públic al despatx d'advocat que factura més a l'Estat per un contenciós interposat per treballadors públics, no és la millor per a l'Ajuntament de Girona.

Els socialistes de Girona demanen al govern de Marta Madrenas sigui capaç de trobar una solució raonable, perquè estan convençuts que els treballadors afectats són persones raonables, perquè l'Ajuntament de Girona no es pot permetre gastar més en guanyar que allò que costaria una solució, i perquè el consistori tampoc no és bo que arribi a la via judicial sense haver sabut pactar quelcom acceptable per a les dues parts.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/125639_elp-cdegironacon-ideraqueelgoverndejunt-xcathauriade-olucionarla-ituaciodel-funcionari-de-content-inoportar-hoperviajudicial-1.htm