logo
Imprimir
05-02-2020 | 13:05hs
•BAIX EMPORDà

L'Ajuntament de Palamós posarà en marxa aquest any, el cos de Protecció Civil del municipi

La creació del cos de Protecció Civil de Palamós s'ha gestionat entre l'Ajuntament i l'Assemblea local de Creu Roja, que aporta els primers 7 voluntaris

L'Àrea de Seguretat, Mobilitat i Protecció Civil de l'Ajuntament de Palamós ha ultimat, durant les darreres setmanes, la creació del cos de Protecció Civil del municipi, amb l'objectiu que pugui estar plenament operatiu durant aquest any.

El procés es va iniciar, durant l'any passat, amb la realització dels tràmits necessaris per a la constitució de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós, que presideix el palamosí, Martí Lloret, amb una llarga experiència de treball amb el voluntariat de Creu Roja Palamós.

Precisament l'Assemblea local de Creu Roja s'ha sumat al projecte des del primer moment, aportant els primers 7 voluntaris que integraran el cos de Protecció Civil de Palamós i que en les properes setmanes iniciaran el curs de formació d'aquesta especialitat, que se sumarà als coneixements que ja tenen en emergències sanitàries i primers auxilis.

Aquesta formació té una durada de quatre mesos durant els quals els voluntaris adquiriran els coneixements en els diversos aspectes tècnics i legals de la protecció civil.

Plenament operatius a partir de l'estiu
Durant aquest període l'Ajuntament de Palamós adquirirà el material tècnic necessari amb el qual dotar el cos, com la uniformitat dels voluntaris o el vehicle de suport. L'objectiu és que durant l'estiu vinent el servei de Protecció Civil del municipi estigui plenament operatiu.

Un cop en funcionament, s'iniciaran campanyes per a la presentació del servei al municipi i les seves entitats, obrint a la ciutadania la possibilitat de formar part del cos com a voluntari/a.

El cos de Protecció Civil de Palamós tindrà com a base del seu treball, participar amb els seus voluntaris, i de manera coordinada amb altres cossos de seguretat, en diversos esdeveniments del municipi que tenen lloc durant l'any i que mouen molta gent, vetllant per la seguretat ciutadana de les persones que hi participen i del públic assistent.

Aquest és el cas d'activitats com el Carnaval, el festival marítim Palamós Terra de Mar, la Festa Major del municipi, o la Cavalcada de Reis, entre altres activitats.

També podran actuar en emergències com ara temporals, nevades, inundacions o incendis forestals, donant suport a bombers, policia o serveis sanitaris.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/124929_lajuntamentdepalamo-po-araenmarxaaque-tanyelco-deprotecciocivildelmunicipi-1.htm