logo
Imprimir
05-02-2020 | 09:22hs
•LA SELVA

L'àrea d'autocaravanes augmenta a Sant Hilari un 25% les pernoctacions des de la creació de la nova marca turística

Cal destacar la importància d'aquesta tipologia de visitants, ja que aporten un benefici econòmic directe als comerços del poble

Ara just fa un any, Sant Hilari Sacalm presentava públicament la seva nova marca turística que ha anat acompanyada d'un seguit d'actuacions dirigides a promocionar la capital de les Guilleries i tot allò que ofereix.
Una de les dades que ens dóna una orientació del nombre de visitants que rep el municipi, és el nombre d'autocaravanistes que trien Sant Hilari per fer-hi nit, principalment durant els caps de setmana. Enguany hi ha hagut més de 1.250 pernoctacions (equivalent a aproximadament 3.000 persones).

Des de la seva inauguració, el nombre de pernoctacions oscil·lava entre les 900 i les 1000, seguint una tendència creixent. Aquest 2019 s'ha produït un augment destacable, arribant a les 1264 pernoctacions, que suposa un augment del 26% respecte del 2018. No es pot obviar doncs, que aquest important augment ha coincidit amb l'aparició de la nova marca turística.
A més, cal remarcar que cada vegada hi ha més municipis que aposten per aquest tipus de turisme i, per tant, augmenta la competència. Malgrat això, el gràfic mostra com des del 2015 fins a l'actualitat l'increment de pernoctacions ha sigut considerable.

Per altra banda, analitzant les dades anuals, destaquen les dues trobades d'autocaravanes anuals: una coincidint amb el Via Crucis i una altra amb la Fira Guilleries. Enguany s'ha consolidat la trobada de la Fira Guilleries, ja que es va arribar al màxim d'aforament de l'àrea aconseguint més de 100 inscrits per segon any consecutiu.

Cal destacar la importància d'aquesta tipologia de visitants, ja que aporten un benefici econòmic directe als comerços del poble. D'aquesta manera, la Regidoria de Turisme segueix apostant pel turisme autocaravanista com a un dels dinamitzadors de l'economia del municipi.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/124877_lareadautocaravane-augmentaa-anthilariun25le-pernoctacion-de-delacreaciodelanovamarcaturi-tica-1.htm