logo
Imprimir
11-02-2020 | 16:13hs
•CATALUNYA NORD

Perpinyà espera mig miler d’autocars i uns 10.000 cotxes particulars per la visita de Puigdemont

Actualment ja hi ha confirmats més de 200 autobusos d’arreu de Catalunya que es dirigiran cap a la capital nord-catalana per assistir a l’acte del 29 de febrer

Encara falten més de vint dies per la visita de l’expresident de Catalunya i actual eurodiputat Carles Puigdemont a Perpinyà, però la capital nord-catalana ja viu el futur esdeveniment de manera intensa. Tant és així que segons les dades de Booking, la popular plataforma que comercialitza allotjament per a viatgers, la ciutat té el 99% de les places hoteleres ocupades per la nit del divendres 28 de febrer al dissabte dia 29, mentre que l’ocupabilitat de dissabte a diumenge s’enfila fins al 94%.

Més enllà de les pernoctacions, però, l’acte de finals de mes també s’augura multitudinari per altres raons logístiques. Així, i segons fonts municipals, l’Ajuntament de Perpinyà està treballant actualment per gestionar l’arribada de mig miler d’autocars provinents d’arreu de Catalunya i d’uns 10.000 cotxes particulars. En aquests moments, l’equip de govern resta pendent de coordinar una reunió amb tots els cossos de seguretat per tal de garantir el bon transcurs de l’acte, una activitat que encara no té el vistiplau d’un estat francès que hauria rebut pressions del vicepresident de la Comissió Europea, Josep Borrell, per tal d’evitar la seva celebració.

D’altra banda, i segons fonts de l’organització, avui dia ja hi ha més de 200 autocars organitzats per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana arreu de Catalunya que es dirigiran a l’acte organitzat pel Consell de la República al Parc de les Exposicions, on a més de Puigdemont també participaran els exconsellers i actuals eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. Molts d’aquests autobusos arribaran a Catalunya del Nord provinents de la demarcació gironina. En aquest sentit, a Girona ciutat, per exemple, ja compten amb cinc vehicles plens, a punt de completar el sisè, mentre que n’hi ha una desena més de reservats per aquella data.

En general, les comarques gironines s’estan mobilitzant amb molta força de cara a l’esdeveniment a la capital del Rosselló. Així doncs, i segons informa l’ANC, a la comarca del Gironès ja s’han omplert 21 autocars; a la Garrotxa, 8; al Baix Empordà, 7; a l’Alt Empordà, 4; a la Selva, 4, i al Pla de l’Estany, 1. Unes dades, no obstant això, que són provisionals i que amb el pas dels dies s’aniran incrementant.

Un acte sense precedents

Des de fa unes setmanes l’organització treballa intensament per donar forma a l’acte d’aquest febrer i, segons assenyalen, ben aviat podran donar detalls sobre com transcorrerà la jornada. El que és segur és que Perpinyà esdevindrà el punt neuràlgic d’una mobilització sense precedents al territori nord-català. En concret, es preveu que milers de persones assisteixin a l’acte central al Parc de les Exposicions, que s’iniciarà a les dotze del migdia i es calcula que no durarà més de dues hores. De fet, donada la rellevància de l’esdeveniment es canviarà d’ubicació un congrés internacional d’animals, Animaliade’s, que des de fa mesos ja estava projectat per desenvolupar-se al Parc de les Exposicions. En cas de no poder-se trobar una alternativa, des del consistori afirmen que s’hauria de posposar aquesta fira temàtica.

Més enllà de l’acte central, Puigdemont també podria visitar altres emplaçaments significatius de la ciutat com la Casa de la Generalitat, el Consell Departamental o l’Ajuntament, tot i que en aquests moments encara no hi ha l’agenda confirmada. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/124858_perpinyae-peramigmilerdautocar-iun-10000cotxe-particular-perlavi-itadepuigdemont-2.htm