logo
Imprimir
24-01-2020 | 20:53hs
•LA SELVA

Arbúcies presenta el seu Consell Local per la República amb la presència de Júlia Taurinyà i Joan-Lluís Lluís

Una seixantena de persones han assistit aquesta tarda a l’acte celebrat al Teatre de la Llar de Jubilats d’Arbúcies

El Consell Local per la República d’Arbúcies ja és una realitat després que avui s’hagi fet la presentació oficial. Més de mig centenar de persones no s’han volgut perdre un acte que ha comptat amb les intervencions dels màxims responsables de la delegació a Catalunya Nord del Consell per la República: Júlia Taurinyà (presidenta) i Joan-Lluís Lluís (vicepresident).

Durant els parlaments s’ha volgut remarcar la idea que aquest tipus d’entitats han de ser transversals. “En la mesura de possible, volem que s’incloguin diverses sensibilitats”, ha explicat Taurinyà. Abans de la presentació d’Arbúcies, la presidenta de l’entitat havia assegurat a GironaNotícies que “els consells locals desenvolupen una tasca complementària i són ideals per arribar a la gent”. De fet, un dels trets distintius d’aquestes organitzacions municipals és que s’han construït gràcies a la gent. “Funciona com una assemblea i és una eina molt útil per difondre la tasca que fa el Consell per la República”, ha afegit Júlia Taurinyà.

Abans de concloure el seu discurs, la presidenta de la delegació a Catalunya Nord del Consell per la República ha fet referència a l’acte que el pròxim 29 de febrer comptarà amb la presència de Carles Puigdemont i Toni Comín. “Us esperem a Perpinyà!”, ha esperonat Taurinyà als assistents.

"Eina per fer República"

Una de les persones que ha fet possible la creació del Consell Local per la República d’Arbúcies és l’Oriol Teixidor. El soci-fundador de l’entitat s’ha mostrat optimista amb la possibilitat d'augmentar el nombre d’integrants, que actualment és de 12. “La idea va sorgir després de l’estiu. La creació del Consell per la República i el fet que l’Assemblea Nacional Catalana estimulés iniciatives d’aquest tipus van ser factors decisius”, assenyala Teixidor.

A l’espera del que pugui passar a partir dels pròxims mesos, Teixidor reconeix que “s’ha d’estar molt atent i aprofitar qualsevol moment per fer passos endavant”. En aquest sentit, un dels impulsors del Consell Local per la República d’Arbúcies afirma que “és una bona eina per tal d’assolir la independència”. Finalment, Oriol Teixidor ha aprofitat per explicar alguna de les tasques que desenvoluparan a partir d’ara, entre elles, “l'organització de busos cap a Perpinyà el pròxim 29 de febrer”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123983_arbucie-pre-entael-eucon-elllocalperlarepublicaamblapre-enciadejuliataurinyaijoan-llui-llui--1.htm