logo
Imprimir
22-01-2020 | 16:12hs
•BAIX EMPORDà

Accions de seguretat, mesures preventives i recomanacions davant els efectes del temporal 'Glòria' a Platja d'Aro

ALERTA dels plans especial d'emergència per risc inundacions i nevades tant a nivell local com al conjunt de Catalunya

Davant la situació actual i les possibles afectacions que es puguin derivar arran del temporal "Glòria" el Comitè d'Emergència de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro facultat per l'activació en fase d'ALERTA dels plans especial d'emergència per risc inundacions i nevades tant a nivell local com al conjunt de Catalunya ha pres les següents decisions, mecanismes preventius i recomanacions:

Accions de seguretat
·Tancament i prohibició d'accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima. També tancament de parcs infantils i zones enjardinades on hi ha perill de caiguda de branques i altre elements de l'arbrat.

·Davant una possible crescuda del riu Ridaura provocada per l'acumulació de pluges riu amunt, la Policia Local ha ampliat la zona de tancament d'accessos a prop de la seva conca. Una mesura que s'estén des del Passeig Ridaura al c/Roma fins c/Tramuntana; i des de c/Rec del Molí, c/Xaloc i Av. Verona Terol fins al c/ Pardines.

·Durant la jornada s'anul·len totes les activitats docents al municipi i també totes les de caire cultural, esportiu, formatiu, infantils i juvenils, etc. organitzades per l'Ajuntament.

·El Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, situat a la Plaça d'Europa, es manté com a Centre d'Acollida, del municipi i del conjunt del Baix Empordà. S'hi pot accedir lliurament -també a l'aparcament que l'envolta- i hi ha habilitats diversos serveis d'atenció a la població, des d'alimentació fins a la possibilitat de fer-hi nit, si s'escau.

Mesures preventives

·Obertura, neteja i senyalització d'embornals de les zones fàcilment inundables; i posta a punt dels sistemes de bombeig.

·Talls de circulació per a vehicles i vianants en els carrers i zones susceptibles de patir acumulacions d'aigua. En conseqüència es poden anul·lar parades de transport públic.

·Preparació de sal per escampar als vials amb més pendent, en cas de neu.

·Activació dels diversos serveis municipals, Policia Local, empreses de servei (Aquàlia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis), Protecció Civil, Creu Roja, Cos de Bombers, Agrupació de Defensa Forestals i diverses entitats i empreses col·laboradores.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123788_accion-de-eguretatme-ure-preventive-irecomanacion-davantel-efecte-deltemporalgloriaaplatjadaro-3.htm