logo
Imprimir
19-01-2020 | 21:37hs
•LLEIDA

Jordi Latorre, a la cloenda de la 57a edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

Durant l'acte s'ha lliurat el Premi del Públic al Millor Oli a Mas del Clos entregat per la xef Ada Parellada

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participa't aquest diumenge en la cloenda de la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a les Borges Blanques.

L'acte s'ha dut a terme a l'Espai Gastronòmic del Pavelló de l'Oli i, a més de Latorre, hi han intervingut Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues; Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de la Generalitat a Lleida; i Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de les Garrigues.

En la seva intervenció, Latorre ha felicitat en nom de la Diputació de Lleida a l'Ajuntament de les Borges Blanques i a tot l'equip organitzador per la gran Fira de l'Oli, que així ho demostren els indicadors, que segons les dades un 94% dels expositors han mostrat la seva confiança i més del 75% han millorat en vendes respecte a l'any anterior. Latorre també ha volgut destacar el gran nombre de lleidatans universals que triomfen al món i que han passat per la fira, assegurant que "són els millors ambaixadors del nostre territori". Davant la situació que pateix el sector de l'oli, Latorre ha afirmat que "hem de sumar esforços perquè els pagesos visquin bé". I ha assegurat que "més enllà dels valors de l'oli hem de defensar una forma de vida".

Durant l'acte, s'ha projectat el vídeo resum de les presentacions prefirals a Lleida, la Llotja de Mar de Barcelona i el Vilosell, així com els vídeos de les dues jornades prèvies de la fira. A més, s'ha lliurat el Premi del Públic al Millor Oli de la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que la xef Ada Parellada, del Restaurant Semproniana, ha entregat a Mas del Clos, que ha obtingut 161 vots.

La 57a edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues va ser inaugurada divendres per la diputada al Congrés i exconsellera Laura Borràs, en un acte en què també hi va participar el president de la Diputació, Joan Talarn. La fira s'ha celebrat durant tres dies amb 94 expositors i una seixantena de paradistes, amb un 100% d'ocupació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123598_jordilatorrealacloendadela57aediciodelafiradelolidele-borge-blanque--1.htm