logo
Imprimir
19-01-2020 | 14:08hs
•CATALUNYA NORD

Nicolas Garcia (‘Elne comm’une idée neuve’): “som un col·lectiu ciutadà que inclou persones amb entusiasme i experiència”

“La convivència, l’ecologia i la democràcia participativa són els eixos principals del nostre programa. A partir d’aquí, hem recollit les aportacions de la gent”, explica Nicolas Garcia

Tot i que encara falten dos mesos per les eleccions municipals, el col·lectiu ‘Elne comm’une idée neuve’ ja fa temps que treballa per confeccionar un programa que incorpori les opinions dels ciutadans d’Elna, una població de quasi 10.000 habitants situada molt a prop de Perpinyà. Després de mesos de feina, tant el programa com la candidatura ja estan definits. De fet, durant la jornada d’ahir, alguns membres de la llista van recórrer els carrers d’Elna, fent un porta a porta, per explicar la seva proposta. “En lloc de deixar el programa a la bústia, el donem a la mà i n’expliquem el contingut”, assegura el cap de llista d’aquest col·lectiu, Nicolas Garcia. 

‘Elne comm’une idée neuve’ està format per 53 persones, i d’aquestes, un total de 31 (29 titulars i dos suplents) seran a la candidatura municipal. “Som un col·lectiu ciutadà que inclou persones amb entusiasme i experiència”, relata Garcia. Al ser preguntat per la ideologia del col·lectiu, el seu cap de llista ens la defineix com “una llista progressista, ecologista i identificada amb les esquerres”. Sense cap mena de dubte, un dels trets distintius d’aquesta candidatura és la seva voluntat d’escoltar als habitants d’Elne. “La convivència, l’ecologia i la democràcia participativa són els eixos principals del nostre programa. A partir d’aquí, hem recollit les aportacions de la gent”, afirma Nicolas Garcia. 

La vocació del col·lectiu ‘Elne comm’une idée neuve’ és ser un projecte que va més enllà del que proposen els partits polítics tradicionals. D’aquí que molts dels seus membres no tinguin cap vinculació amb cap partit polític ni experiència en treballar en institucions. “Penso que és un punt fort, i no un hàndicap. A la llista hi ha gent molt jove i el més important, tothom té veu!”. En aquest sentit, Nicolas Garcia destaca que la llista que encapçala manté una diversitat d’opinions molt àmplia, però amb un mínim comú denominador: una visió d’esquerres i progressista. “Escoltem a la gent però naturalment, al nostre programa no hi caben propostes populistes i de dretes”, afegeix Garcia.

“Gran defensor de la catalanitat”

A banda de ser el cap de llista del col·lectiu ‘Elne comm’une idée neuve’, Nicolas Garcia forma part de la delegació del Consell per la República a Catalunya Nord, i també és membre del Comitè de Solidaritat. D’aquí que es consideri un “gran defensor de la catalanitat”. Precisament, el mateix Garcia ens recorda que dins la candidatura que es presentarà a les eleccions municipals hi ha Pere Manzanares, un dels impulsors de Ràdio Arrels i un dels militants més importants de Catalunya Nord. 

Tot i mostrar-se preocupat per la situació dels presos i exiliats polítics, Nicolas Garcia envia un missatge d’optimisme assegurant que “la independència és irreversible. No sé quan passarà però penso que tots els camins porten a la llibertat de Catalunya”. En aquest sentit, el militant nord-català reitera el seu compromís “amb el dret de l’autodeterminació dels pobles, i particularment de Catalunya Sud”. Abans de concloure l’entrevista, Nicolas Garcia lamenta que els partits espanyols d’esquerres no s’hagin posicionat a favor del dret a l’autodeterminació. “Entenc que no siguin independentistes, però no puc entendre que pensin com la monarquia i la dreta”, assenyala el número 1 de la llista d‘Elne comm’une idée neuve’. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123587_nicola-garciaelnecommuneideeneuve-omuncollectiuciutadaqueinclouper-one-ambentu-ia-meiexperiencia-1.htm