logo
Imprimir
17-01-2020 | 16:14hs
•ACTUALITAT GIRONA

El director d'estudis de CaixaBank inaugura el curs de Tribuna de Girona

Oriol Aspachs analitza davant de més de 160 empresaris i particulars gironins les perspectives econòmiques de l'any que s'inicia

Més de 160 professionals gironins han assistit a la conferència "Perspectives econòmiques pel 2020" pronunciada pel director d'estudis de CaixaBank, Oriol Aspachs. La xerrada, que va tenir lloc ahir a l'EspaiCaixa Girona, marca l'inici de curs de Tribuna de Girona, fòrum de debat que reuneix professionals de diversos àmbits per analitzar temes d'actualitat. El director d'Estudis de CaixaBank, Oriol Aspachs, ha estat presentat pel president de Tribuna de Girona i director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. La conferència d'ahir, ha estat la segona del cicle, i tal i com apunten els organitzadors, els agradaria que es convertís en una cita anual, per exposar al públic gironí les perspectives econòmiques de l'any que s'inicia.

Oriol Aspachs ha destacat en la seva intervenció la font d'incertesa que suposen les properes eleccions presidencials americanes. Aspachs també ha assegurat que la política comercial dels Estats Units i les seves relacions comercials amb la Xina fan molt difícil la previsió per part dels economistes, però ha recalcat que després de l'acord assolit entre les dues potències, espera que les tensions es redueixin, fet que podria donar un important impuls al comerç a nivell global. També ha assegurat que caldrà estar molt atents al cicle manufacturer a nivell global, degut al xoc que hi ha hagut en el sector industrial i sobretot, al xoc intens patit pel sector de l'automòbil.

Pel que fa a l'economia espanyola, Aspachs ha assegurat que, malgrat la desacceleració que s'està produint, la taxa de creixement se situa a un nivell similar a la mitjana de les últimes dècades, i que espera que es mantingui en aquesta cota els propers anys. Així mateix, ha apuntat que la recuperació que s'està produint en la taxa de creixement dels salaris, que ja se situa per sobre del 2%, i la millora dels nous llocs de treball que s'estan generant, amb un fort augment dels contractes fixes per sobre dels treballs temporals, ajudarà que el consum segueixi creixent a un ritme acceptable.

Pel que fa a inversió, seguirà creixent a taxes moderades i es mantindran uns tipus d'interès molt baixos, situació que es mantindrà, com a mínim, dos anys més.

Aspachs ha conclòs que les diferents situacions polítiques, comercials i econòmiques mundials no permeten fer afirmacions concloents, però que malgrat la "incertesa" que això genera, tant l'economia global, com també l'espanyola, s'espera que segueixin creixent a un bon ritme.

Sobre CaixaBank Research

L'objectiu de CaixaBank Research és crear i divulgar coneixement, dins i fora de l'entitat, a partir de la recerca i l'anàlisi econòmica, afegint valor al procés de presa de decisions de CaixaBank, donant suport a la direcció i les unitats de negoci, i contribuint al debat públic i a la difusió de l'economia en la societat.

A través de les seves publicacions, estimula el debat i l'intercanvi d'experiències entre tots els sectors de la societat i afavoreix la difusió dels grans temes de l'entorn socioeconòmic del nostre temps, situant-los a l'abast del major nombre possible de persones i empreses, sense renunciar, en cap cas, al rigor científic i metodològic.

Sobre Tribuna de Girona

Tribuna de Girona és un fòrum de debat polític, econòmic, social i cultural. Es tracta d'un punt de trobada de gent de tots els àmbits professionals que, de forma distesa i fora del seu entorn laboral, té interès per saber què passa al seu voltant.

L'eix central de Tribuna de Girona són les conferències i els sopars col·loqui, on reconeguts personatges de l'àmbit local, nacional i internacional exposen les seves opinions, idees i coneixements de forma lliure, apropant temes d'actualitat que ells mateixos proposen amb l'objectiu de generar opinió.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123469_eldirectorde-tudi-decaixabankinauguraelcur-detribunadegirona-1.htm