logo
Imprimir
15-01-2020 | 22:19hs
•CATALUNYA NORD

Perpinyà s'il·lumina contra el sistema de jubilació de Macron

Al voltant d’un miler de persones s’han concentrat aquesta tarda al centre de la ciutat amb una marxa de torxes

La ciutat de Perpinyà ha tornat a esdevenir avui l’escenari d’una nova protesta contra la reforma del sistema de jubilació impulsat pel govern d’Emmanuel Macron. En concret, la mobilització d’avui ha consistit en una marxa de torxes que s’ha iniciat al voltant de les sis de la tarda i que ha acabat congregant prop d’un miler de persones als carrers de la capital nord-catalana. 

La protesta, convocada per la intersindical formada per SNES-FSU, CGT, FO i SOLIDAIRES, ha sorgit, segons explica Natxo Valenzuela, delegat sindical de SNES-FSU, per variar el model de manifestació que s’ha anat desenvolupant darrerament contra el sistema de jubilacions. “Ens hem adonat que sovint costa una mica mobilitzar la gent. Per exemple, en el sector de l’ensenyament on pertanyo és difícil poder-ho gestionar, i la idea era desenvolupar una acció que es pogués realitzar en horari no laboral”, detalla Valenzuela. 

La protesta d’avui, que com és habitual en accions d’aquesta índole ha comptat amb el suport dels ‘armilles grogues’, ha agafat el relleu de la marxa de torxes que es va fer dissabte passat, també a Perpinyà. En aquella ocasió, van sortir al carrer al voltant de 2.000 persones. “Després de la manifestació multitudinària del passat desembre el més normal era que les accions anessin reduint la xifra d’assistents, però tot i això estem contents de com han transcorregut aquestes protestes i del suport que han tingut”, afegeix el sindicalista.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123332_perpinya-illuminacontrael-i-temadejubilaciodemacron-1.htm