logo
Imprimir
15-01-2020 | 15:05hs
•LA SELVA

El projecte 'Artistes a l'Aula' visita els instituts d'Anglès i Sils

Aquest projecte s'ha impulsat des del projecte SelvaCultura, que promou el Consell Comarcal de la Selva

Els alumnes de 4t d'ESO dels instituts d'Anglès i de Sils han tingut l'oportunitat de conèixer en primera persona la feina d'intèrprets, ballarins i autors teatrals de les arts escèniques.

En el marc d'aquest projecte els alumnes han pogut debatre sobre temes d'actualitat a partir de l'emoció, l'empatia i la sorpresa. Paral·lelament, han pogut gaudir d'un espectacle professional i despertar la pròpia sensibilitat vers les arts escèniques. Aquesta és la finalitat del projecte educatiu "Artistes a l'aula" en el marc de Temporada Alta que aquest any s'ha impulsat a la comarca de la Selva.

Amb aquesta proposta, els cursos de 4rt d'ESO dels respectius instituts van assistir a una funció d'un espectacle de Temporada Alta i seguidament els artistes van impartir un taller a l'aula per a apropar la seva professió als estudiants.

Així, els alumnes de 4r d'ESO de l'institut d'Anglès van assistir a l'espectacle Trama; una reflexió sobre el treball en grup a partir d'una coreografia de dansa física de la ballarina Roser López Espinosa. Després van rebre una master class de dansa a l'aula amb la participació dels ballarins de l'espectacle. Per la seva banda, els alumnes de l'institut de Sils va anar a veure l'obra Europa Bull, una interpretació a partir del mite d'Europa i la crisi de la Unió Europea, de l'autor i director Jordi Oriol. Posteriorment van treballar els diferents rols de poder dels polítics i els països de la Unió Europea i el procés de creació de l'espectacle amb la participació dels intèrprets de l'obra.

Aquest projecte s'ha impulsat des del Consell Comarcal, concretament dels del projecte SelvaCultura, que és qui ha coordinat la proposta amb "A tempo Arts i formació" i, alhora, ha organitzat el transport per anar a veure les obres dins el marc del projecte "Articulació d'un ecosistema cultural creatiu a la Selva".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123303_elprojectearti-te-alaulavi-itael-in-titut-dangle-i-il--2.htm