logo
Imprimir
14-01-2020 | 14:35hs
•+ NOTíCIES

Salt impulsa tallers formatius de reciclatge a tots els centres educatius del municipi

La campanya que porta per nom "Reciclem plegats" té l'objectiu d'oferir als alumnes formació en relació amb el reciclatge i la separació de residus

L'Ajuntament de Salt ha impulsat aquest curs 2019-2020 als centres educatius del municipi tota una sèrie de tallers formatius relacionats amb el reciclatge i la correcta separació de residus. La campanya que porta per nom Reciclem plegats s'ha coordinat entre les àrees d'Educació i Medi Ambient per consolidar i promoure els canvis introduïts a la vila dins el marc de la recollida selectiva.

La proposta formativa ha anat a càrrec de la cooperativa de projectes ambientals La Copa i, aquest curs, des de l'ajuntament s'ha dotat a tots els centres educatius de papereres d'envasos i de paper per desenvolupar els tallers i el reciclatge de forma adequada.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Salt, Fermí Cunill, explica que "l'objectiu de la proposta passa per plantejar activitats que els infants i adolescents, a través dels coneixements que tinguin i adquireixen sobre el sistema de recollida selectiva i el sistema de colors dels contenidors, posteriorment els puguin traslladar i aplicar amb les seves famílies". La proposta es dirigeix als alumnes de tercer cicle de primària (5è o 6è) dels centres educatius públics i concertats i de primer cicle de secundària (1r o 2n) dels Instituts públics.

En aquest sentit, a primària els tallers se centren en aspectes com explicar la importància que té pel medi ambient i per la societat el fet d'aplicar les quatre erres (reduir, reutilitzar, reciclar i repensar), un concurs per conèixer on va cada residu o l'explicació d'una activitat, que es farà fora d'horari escolar, que els alumnes hauran de fer acompanyats d'algun familiar.

D'altra banda, pel que fa a secundària, l'activitat consisteix en una sessió que culminarà amb una jornada a un dels mercats setmanals de Salt, repassant el correcte reciclatge dels residus mitjançant el concurs Cada cosa al seu lloc i preparant una jornada d'informació als mercats setmanals per part de l'alumnat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/123197_-altimpul-ataller-formatiu-dereciclatgeatot-el-centre-educatiu-delmunicipi-1.htm