logo
Imprimir
11-01-2020 | 18:12hs
•PLA DE L'ESTANY

La crítica mordaç del procés, al Darder

El museu banyolí ha estat l’escenari aquest migdia d’una nova presentació del llibre ‘Estàvem cansats de viure bé’, obra d’Albert Soler

El llibre ‘Estàvem cansats de viure bé’ escrit per periodista gironí Albert Soler ha continuat avui l’itinerari de presentacions fent parada a Banyoles. El lloc escollit ha estat l’icònic Museu Darder, conegut entre altres coses per haver exposat fins a l’any 2000 el popular ‘Negre de Banyoles’, un fet que segons l’autor pot mantenir un vincle amb l’obra que acaba de publicar: “El Darder és el famós lloc on hi havia un negre dissecat i molts fetus en pots de formol, una cosa que era bastant tètrica i, per tant, en certa manera sí que té relació amb el procés. S’ha de dir, però, que el museu ara no és pas gens tètric, ha millorat bastant en aquest sentit”. 

L’acte, que ha reunit unes 150 persones a l’equipament ubicat a la plaça dels Estudis de la capital del Pla de l’Estany, ha comptat amb la participació del periodista banyolí Jaume Boix, exdirector de Diari de Barcelona, així com del poeta i professor, Salvador Oliva, i l’escriptor i periodista, Ramón de España. 

La d’avui ha estat la primera presentació d’un 2020 que es preveu mogut.  En aquest sentit, el llibre, un recull d’articles publicats per Soler a Diari de Girona crítics amb el procés independentista, es presentarà durant aquest gener a ciutats com Sabadell o Cornellà de Llobregat, però també arribarà a altres indrets de fora Catalunya com València o Madrid, on l’autor, acompanyat per Jordi Xargayó -director de Diari de Girona-, Juan Cruz -periodista i escriptor- i el mateix Ramón de España, el presentarà al Centre Cultural Blanquerna el dimecres 22 de gener. “Fer-ho a la Blanquerna és collonut, potser no s’han assabentat sobre què va…”, deixa anar el periodista, qui es mostra crític amb l’acceptació que ha aconseguit l’obra, que acaba de sortir en castellà: “De moment estic molt descontent, no he trobat ningú que m’insulti o intenti agredir-me, i al cap i a la fi jo escric per això”. No es pot tenir tot, diuen. 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/122990_lacriticamordacdelproce-aldarder-1.htm