logo
Imprimir
10-01-2020 | 22:21hs
•CATALUNYA NORD

Ceret dona la benvinguda al Consell per la República

La Sala de la Unió de la localitat del Vallespir s’ha omplert aquest vespre per acollir la presentació nord-catalana del Consell

Valgui la redundància, la Sala de la Unió de Ceret ha esdevingut aquest vespre (19 h) la culminació d’una autèntica unió d’esforços per acollir la presentació de la delegació nord-catalana del Consell per la República, un acte que ha congregat desenes de persones al Vallespir, entre les quals la delegada del col·lectiu a la Catalunya del Nord, Júlia Taurinyà, així com alguns dels membres fundadors de la delegació. 

Segons Taurinyà, la delegació nord-catalana, que encara no compta ni amb dos mesos de vida, està assolint un bon èxit al territori. “A les presentacions que vam fer a Perpinyà i a Prada vam fer el ple, veiem que hi ha molta gent interessada. Com també hi ha moltes persones que ens pregunten per la visita del president Carles Puigdemont a Perpinyà. Estem molt satisfets perquè estem complint les expectatives”, assenyala la presidenta. “A la Catalunya del Nord hi ha un suport unànime per als presos i els exiliats, i estem molt contents de la implicació dels càrrecs electes de casa nostra en tot aquest moviment”, afegeix. 

“La presentació a Ceret es fa a la Sala de la Unió, que em sembla un excel·lent senyal perquè precisament és el que demanem en el món independentista: aquesta unió que costa assolir però que en el Consell per la República trobem, ja que és una de les poques eines on els partits sobiranistes treballen conjuntament”, detalla Taurinyà, que ha remarcat “la transversalitat” del Consell nord-català: “Tothom hi és representat”.  

Un dels altres membres fundadors que ha parlat ha estat Carles Sarrat, que ha aprofitat el seu torn per llegir un llistat de personalitats de la Catalunya del Nord que fins ara han donat suport des dels seus inicis al Consell i a la seva tasca, com per exemple Joan Pau Alduy -exbatlle de Perpinyà i exsenador-, Miquel Arnaudiès -pintor i escriptor ceretà-, Alà Baylac -director de l’IFCT-,  Joan Becat -professor a la Universitat de Perpinyà i membre de l’Institut d’Estudis Catalans-, Pere Becque -advocat-, Montserrat Biosca -presidenta d’Òmnium Cultural Catalunya Nord- o Claudi Ferrer -alcalde de Prats de Molló-, entre molts altres. 

D’altra banda, durant l’acte d’aquest vespre també s’ha projectat el vídeo del parlament que el cantautor Lluís Llach va fer a la presentació de Perpinyà, així com el missatge transmès fa uns dies pel president a l’exili, Carles Puigdemont, qui destacava el valor estratègic de la delegació nord-catalana del Consell. L’entitat té com a objectiu cabdal “treballar pels valors i objectius del president a l’exili, Carles Puigdemont, especialment en el marc del dret a l’autodeterminació”. 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/122906_ceretdonalabenvingudaalcon-ellperlarepublica-2.htm