logo
Imprimir
10-01-2020 | 07:19hs
•+ NOTíCIES

Renfe va requerir l’ajuda de Mossos i Protecció Civil per rescatar una persona a l’estació de Plaça de Catalunya

El fet s’ha convertit en viral a través de xarxes i des de Renfe volíem aclarir que malauradament aquest fet podria haver passat de veritat. Recomanem que ningú no ho provi perquè la notícia podria esdevenir real

El passat 3 de gener, Renfe va sol·licitar l’ajuda a Mossos i Protecció Civil per evacuar una persona a l’estació de Plaça de Catalunya. Aquest viatger va restar 14 hores a l’andana de la terminal sense possibilitat d’agafar el tren que esperava.

Segons testimonis propers al client, en el dinar de l’1 de gener, en una conversa amb el seu cunyat, van comentar la situació dels grafits al mobiliari públic i en especial al tren. Davant el desconeixement del seu familiar li va inquirir a que anés a Plaça de Catalunya a agafar el primer tren que passés sense portar grafitis.

No va caldre la frase ‘aguántame el cubata’ i el cunyat es va presentar el dia 3 de gener a les 07.00 hores a l’estació de Plaça de Catalunya a rebatre amb fets el que ell considerava un fet puntual. La realitat és tossuda i no va ser fins les 21.00 hores quan amb símptomes evidents d’esgotament, personal de Renfe va avisar a Mossos i Protecció Civil per evacuar aquest viatger.

El fet s’ha convertit en viral a través de xarxes i des de Renfe volíem aclarir que malauradament aquest fet podria haver passat de veritat. Recomanem que ningú no ho provi perquè la notícia podria esdevenir real.

·      Actualment el 80% dels trens està circulant amb grafits. No dóna temps a netejar tot el que pinten

·      Aquests vàndals actuen per tot el territori català

·      Més de 8 milions d’euros és el que ha costat al ciutadans netejar grafits en el 2019.

·      Si ningú pintés més i s’aconseguissin netejar tot el material infectat pels grafitis la xifra superaria els 10 milions d’euros

·      Durant 2019, 85.000 m2 netejats a 2.700 trens

·      2.700 trens amb un parc d’uns 250 trens significa que cada tren l’han pintat 10 vegades

·      Els grafits obliguen a Renfe a alterar la programació dels recorreguts d’aquests trens per tal d’organitzar la retirada de la pintada pels serveis de neteja així com deixar el tren immobilitzat més temps del previst el que comporta una modificació de la logística de distribució dels trens.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/122816_renfevarequerirlajudademo-o-iprotecciocivilperre-catarunaper-onaale-taciodeplacadecatalunya-2.htm