logo
Imprimir
09-01-2020 | 14:09hs
•+ NOTíCIES

L'èxit de la campanya solidària de l'Espai Gironès permetrà plantar 250 arbres a Salt

L'acció, que ha comptat amb més de 3.000 participants, farà possible erradicar la canya americana que hi ha actualment a la Bassa de la Massana del municipi

La campanya solidària de Nadal de l'Espai Gironès "Temps per al planeta. Més temps a l'Espai, més arbres a la terra", que s'ha dut a terme fins al 5 de gener, ha estat un èxit amb més de 3.000 participants. Els grans de sorra que han aportat els visitants es traduiran en donatius per a plantar 250 arbres a la Bassa de la Massana de Salt. Aquesta acció contribuirà a erradicar la canya americana que hi ha actualment i que consumeix 200 vegades més aigua que la planta autòctona. La plantació es durà a terme entre finals de febrer i començament de març.

La campanya, que s'ha fet en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet, ha tingut com a objectiu conscienciar nens i adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia climàtica global. La iniciativa ha estat centrada en la crisi climàtica i en la necessitat d'impulsar accions que redueixin els efectes que s'estan produint en el medi ambient a conseqüència de l'escalfament del planeta. Un gran rellotge de sorra, de més de quatre metres d'alçada, ha estat l'eix central. Totes les persones que hi han volgut participar han col·locat boles de cel·lulosa per ajudar a omplir el marcador del rellotge. El resultat s'ha traduït en el donatiu per a la gran plantada d'arbres que es durà a terme a Salt.

L'innovador concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic adreçat a nois i noies d'entre 11 i 16 anys i la plantada de 50 arbres més a les rotondes del pàrquing de l'Espai Gironès també va ser un gran èxit i ha contribuït també en la lluita contra la crisi climàtica.

Punt de venda d'entrades del Teatre de Salt
A banda de la contribució al Medi Ambient, l'Espai Gironès també continua la seva aposta ferma per la cultura. El proper dissabte 11 de gener, des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda, hi haurà un punt de venda d'entrades del Teatre de Salt amb un 20% de descompte exclusiu per als clients del Centre Comercial que vulguin adquirir-ne. L'estand estarà ubicat a l'entrada principal de l'Espai Gironès. Aquesta acció és fruit de la col·laboració amb el Teatre de Salt des de fa ja 9 anys.

Dissabte 11 de gener a la tarda també hi haurà tallers per a nens i nenes de 3 a 9 anys. Faran manualitats (cares de pallasso i barrets de bruixa) relacionades amb espectacles infantils (La bruixa de la Tramuntana i Gran Reserva), inclosos dins la programació del Teatre de Salt.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/122780_lexitdelacampanya-olidariadele-paigirone-permetraplantar250arbre-a-alt-2.htm