logo
Imprimir
03-01-2020 | 16:19hs
•LA SELVA

Sant Hilari Sacalm tindrà per primera vegada un Baltasar 'de veritat' a la cavalcada reial

L'any Passat van ser uns 200 municipis que es van adherir a la campanya #BaltasarDeVeritat i enguany ha estat el torn de Sant Hilari

Sant Hilari Sacalm per primera vegada tindrà un Rei de pell negre i així s'adhereix a la campanya inclusiva "Baltasar de veritat". La Regidoria de Festes ja va fer un primer pas, ara fa un any, per la incorporació de persones racialitzades a la comitiva reial incorporant un Carter Reial també de pell negre.

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm valora positivament promoure una comitiva reial inclusiva, i ha treballat per poder incorporar aquest any, un Rei de pell negre. Al mateix temps, l'entitat "Casa Nostra, Casa Vostra" per acabar amb la pràctica d'embetumar les persones que integren la comitiva del rei Baltasar, ha liderat una campanya que s'ha fet viral a través de les xarxes socials i amb la que cerca aquest compromís, amb l'adhesió dels municipis del país.

L'any Passat van ser uns 200 municipis que es van adherir a la campanya #BaltasarDeVeritat i enguany ha estat el torn de Sant Hilari, que per primera vegada, aquest 5 de gener, a la cavalcada de Sant Hilari Sacalm també ens visitarà un Baltasar de veritat.

La comitiva encapçalada per Melcior, Gaspar i Baltasar preveu arribar a Sant Hilari a primera hora de la tarda. Els Tres Reis recorreran a partir de les 6 de la tarda, els carrers del poble amb les seves carrosses juntament amb un seguici format per desenes de patges i patgesses, acompanyats de vehicles carregats de joguines, carbó i caramels.

Els Reis d'Orient també aprofitaran el seu viatge per visitar, com fan cada any, els usuaris i usuàries de la Residència de Gent Gran de Sant Hilari, ja que molts d'ells no poden desplaçar-se per veure la cavalcada.
Per la seva banda, els nens i les nenes de Sant Hilari, que ja fa mesos que esperen l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient, els oferiran una gran rebuda amb els fanalets, que il·luminaran el recorregut de la comitiva i cantant amb il·lusió la cançó dedicada als Tres Reis de l'Orient. Després, entre nervis, aniran a dormir amb l'esperança que els Reis els deixin les joguines que han demanat a les seves cartes i si s'han portat bé, que el carbó passi de llarg.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/122329_-anthilari-acalmtindraperprimeravegadaunbalta-ardeveritatalacavalcadareial-2.htm