logo
Imprimir
17-12-2019 | 21:32hs
•SALUT

El manifest favorable al Parc Hospitalari de Girona Sud arriba a les 2.000 firmes

Una ambiciosa proposta que hauria de poder donar resposta a les necessitats del gairebé milió d'habitants que tenen l'Hospital Trueta com a referència

El passat dijous 12 de desembre, 78 dels 79 caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics dels Hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona van presentar el seu posicionament respecte a la ubicació ideal per a la construcció del Nou Trueta. Una decisió que recau sobre la Conselleria de Salut de la Generalitat, amb Alba Vergés al capdavant, que recentment havia confirmat que la decisió final s'anunciaria al llarg del primer trimestre de 2020.

La reivindicació per a la construcció d'un nou Trueta, que superi les mancances de l'actual, ve de lluny. Al llarg d'aquesta dècada la decisió s'ha anat posposant per molts factors, entre ells la falta d'acord dels ajuntaments de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix que han presentat diferents propostes. Davant d'això, la comunitat mèdica s'ha pronunciat favorable a la construcció d'un Parc Hospitalari a Girona Sud. Una ambiciosa proposta que hauria de poder donar resposta a les necessitats del gairebé milió d'habitants que tenen l'Hospital Trueta com a referència. Evitant així que els gironins siguin derivats a hospitals barcelonins per falta d'un hospital potent en territori gironí.

Una campanya on-line de firmes

Emmirallant-se en l'experiència de Badalona i Can Ruti, els professionals expressen la ferma convicció que l'emplaçament de Girona Sud és el més adequat per aconseguir un Parc Hospitalari potent, especialment pensant en el futur. Una idea que, a més dels professionals mèdics, comparteixen els 2.000 gironins que han signat el manifest a la plataforma Change.org publicat fa només cinc dies.

El manifest inclou un total de cinc constatacions sobre la realitat actual de la salut pública a Girona, i proposa set peticions per a millorar-la. Es poden consultar directament a través de l'enllaç (https://www.change.org/p/conselleria-de-salut-de-la-generalitat-de-catalunya-parc-hospitalari-de-girona-irrenunciable-i-inajornable) i per signar-lo només cal el nom, cognoms, una adreça i un correu electrònic per confirmar-ne l'autenticitat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/120911_elmanife-tfavorablealparcho-pitalaridegirona-udarribaale-2000firme--1.htm