logo
Imprimir
13-12-2019 | 13:00hs
•LA SELVA

Tossa vol rehabilitar l’església de la Vila Vella per fer-hi un auditori natural

La construcció d'estil gòtic es troba actualment en mal estat

L'Ajuntament de Tossa té l'objectiu de rehabilitar l'església de la Vila Vella i convertir-la en un auditori natural a l'aire lliure de primer ordre a la Costa Brava.

Per fer-ho, l'equip de govern ha sol·licitat l'ajuda del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i el projecte contemplaria la rehabilitació de l'espai, ja que actualment es troba en mal estat.

En concret, hi ha esquerdes, deteriorament a causa de la proximitat amb el mar i l'efecte de la sal marina, ha crescut flora entre les pedres de l'església que pot provocar despreniments, o caldria drenar la base de terra que hi ha davant de l'església perquè la humitat no faci malbé les pedres que fan de fonament, entre molts diversos aspectes tècnics que han estat redactats en un informe.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Gascons, explica que "l'alerta es va donar aquest estiu quan una de les dovelles d'un arc va cedir i va caure. Després d'una primera inspecció amb l'arquitecte municipal, vam contactar amb Itziar González, que és la professional que va restaurar l'església fa 16 anys, per tal que ens orientés sobre la decisió a prendre".

Pel que fa a l'auditori natural a l'aire lliure, Gascons afirma que "és un projecte redactat per la mateixa Itziar González que creiem que pot posar en valor l'església i tot l'entorn de la Vila Vella. Tenim un patrimoni cultural envejable enclavat en un indret natural únic. Tenim l'obligació de protegir-lo i volem potenciar-lo. De moment hem fet tots els tràmits per optar a la subvenció del PUOSC".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/120428_to-avolrehabilitarle-gle-iadelavilavellaperfer-hiunauditorinatural-1.htm